Nieuws en Innovatie: Herstart Leidse Babybloom couveuse

Het Leidse bedrijf Babybloom Healthcare, dat in 2016 failliet ging, is verkocht aan de Chinese couveusefabrikant Ningbo David Medical. Die wil de bijzondere couveuse waarmee Heleen Willemsen en Jeroen van den Hout de wereld hoopten te veroveren, opnieuw gaan produceren en verkopen.

Babybloom won sinds de oprichting in 2009 diverse prijzen en kreeg internationaal aandacht voor de vernieuwende kijk op zorg voor te vroeg geboren baby’s. De Babybloom-couveuse maakt het voor baby en medisch personeel een stuk prettiger, en is bovendien als een ontbijttafel over het bed van de moeder te positioneren.

In 2016 kwam het bedrijf in zwaar weer nadat onderhandelingen voor een nieuwe investeringsronde in de slotfase onverwachts stukliepen. Het overnamebedrag is niet bekend.

Over Babybloom Healthcare
BabyBloom Healthcare manufactures ​leading neonatology equipment providing babies worldwide a warm and safe place in which they can grow. A place that is truly friendly and comfortable for the child, parents and medical staff.
BabyBloom Healthcare is located in the Leiden BioSciencePark, the main core of life- and bioscience in the Netherlands.

via: Leidsch Dagblad

Meer weten over Neonatologie, kijk op het NEO-ABC


Shop nu in ons Winkelcentrum en steun ons!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.