Waarom bestaan wij?

Waarom bestaan wij | OntstaanMissie en Visie | Bestuur en VrijwilligersBeleidsstukken


Er moet nog zoveel veranderen, om dit enorme maatschappelijke probleem aan te pakken! Reken maar uit: één op de tien kinderen in Nederland worden te vroeg geboren, dat zijn er elke dag 48. Elke dag overlijden drie kinderen aan de gevolgen. Dit zijn cijfers van het CBS, die geen rekening houden met kinderen, die voor week 24 overlijden, de echte cijfers zijn dus nog negatiever. Dat betekent, dat er elke dag bijna 100 ouders (rekening houdend met meerlingen) couveuseouder worden, bijna 30.000 per jaar!! Stel je nou eens voor dat je door innovatie, verandering van wet- en regelgeving, meer begrip op de werkvloer en meer bewustzijn voor “onze” wereld al deze mensen positiever kan laten zijn. Weet je wat dat betekent voor het gezin? De familie? De werkgever? De productiviteit? De kosten in de zorg? …. de positieve energie voor de kinderen?

“The secret of change is, to focus all of your energy, not on fighting the old, but building the new – Socrates”

Waarom veranderen?

Om iets te willen veranderen moeten we eerst goed weten waarom we moeten veranderen. Nu we dit weten kunnen we gaan kijken wat we gaan doen om dit te veranderen. Wat dachten jullie van apps voor de ouders (innovatie), training en workshops op scholen en bedrijven (bewustwording), het helpen van bedrijven die het zorgproces op een Neonatologie willen helpen vernieuwen (innovatie, crowdfunding), artikelen speciaal gemaakt voor de echte aller kleinsten (ondersteuning), digitale informatie waarmee ouders meteen alles kunnen opzoeken (ondersteuning), evenementen en bijeenkomsten met thema’s rond de couveuse (begrip, bewustwording, ondersteuning, innovatie), gesprekken houden met Tweede en Eerste Kamerleden, vakbonden en beslissers (bewustwording, ondersteuning), een juridisch loket voor ouders m.b.t. medische afwikkeling en zorgverzekeringen (ondersteuning)….. We kunnen nog wel even doorgaan…..

Vervolgens…. Hoe gaan we dit doen? Dit kan alleen maar door het inzetten van de couveuse ouders zelf, vrijwilligers, sponsors en het goed begeleiden van alle veranderingen. Dit kost niet alleen heel veel energie, maar ook een klap geld. Dus eigenlijk hebben we iedereen nodig!

Kijk ook naar:
Onze Video’s
Onze Flashmob
het NEO-ABC, alles over Neonatologie
de Neonatologie Startpagina

 


Lees hier waarom u Stichting Prematurendag kunt steunen