#JustKeepSwimming #PreemieChallenge

Vandaag gaan we van start met de #JustKeepSwimming PreemieChallenge!

Doen jullie ook mee? Waarom: Kijk naar het filmpje en lees hieronder (klik de reclame gewoon weg):


Doneer drie of vijf EUR of een veelvoud hiervan op rekeningnummer NL34INGB0677066392 t.n.v. SJP Jonker t.a.v. Stichting Prematurendag. We zijn nog druk in oprichting, dus binnenkort meer hierover!


[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=fDjaJMGPljc[/embedyt]

Nederland staat er heel slecht op!

“Nederland zit met een hoge babysterfte. Hoewel die de afgelopen jaren is gedaald, blijft Nederland nog achter bij andere Europese landen zoals Finland, Portugal en Vlaanderen (Bron: RTL).” Prematuriteit en Dysmaturiteit komen steeds vaker voor, waarvan vaak de oorzaak totaal onbekend is.

Eén op de tien kinderen wordt te vroeg geboren, waarvan er elke dag in Nederland drie overlijden.

Om meer onderzoek te doen naar de oorzaken, is noodzakelijk eerst te begrijpen WAAROM dit nodig is, om vervolgens met elkaar af te spreken WAT we gaan doen. Uiteraard is het dan belangrijk om de middelen te hebben om te bekijken HOE we het gaan doen. Stichting Prematurendag gaat zich KEIHARD inzetten voor meer begrip en awareness voor de wereld van de Neonatologie, de afdeling waar te vroeg, te klein en ernstig ziek geboren kinderen in belanden. Dit gaan we doen, door veel aandacht te geven aan dit onderwerp, in de media, binnen de overheid, op scholen, bij bedrijven, in ziekenhuizen, bij verzekeraars en uiteraard op de social media. Tevens zullen wij ouders een houvast gaan bieden door ze te helpen. Overige activiteiten kunt u HIER vinden.

Er gaat gewoon TE veel MIS, de oorzaak van een vroeggeboorte is te vaak onduidelijk, ouders vallen in een diep gat en hebben hulp nodig. En daar voor hebben we middelen nodig! En daar hebben wij U weer voor nodig…..

DUS: Jump, Share, Steun ons en Doneer! Je hoeft niet te wachten op een challenge… het mag meteen!

Doneer drie of vijf EUR of een veelvoud hiervan op rekeningnummer NL34INGB0677066392 t.n.v. SJP Jonker t.a.v. Stichting Prematurendag. We zijn nog druk in oprichting, dus binnenkort meer hierover!

En uiteraard: Spring! #JustKeepOnSwimming #PreemieChallenge. Neem jouw JUMP op en deel deze met je vrienden. Daag ze vervolgens uit hetzelfde te doen! Het wordt super lekker weer aankomende week 🙂

HAVE FUN! en ben Creatief als je niet in water wil springen. Gebruik onderstaande plaat voor de uitleg (copy/paste of opslaan als).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.