Zorgverzekeringen 2017

Ben je zwanger en in 2017 uitgerekend? Of ben je net bevallen?

Alvast gefeliciteerd! In tien procent van de gevallen is er een kans op een vroeggeboorte. Het is heel belangrijk om je vooraf goed te informeren, over de mogelijke vergoedingen van je huidige zorgverzekeraar. Vaak is overstappen raadzaam. Waar vind je een goede vergoeding voor bijvoorbeeld een verblijf in het Ronald McDonald (logeerhuis), de reis/bezoekkosten of couveuse nazorg/uitgestelde kraamzorg? Wat is er verder in jouw situatie belangrijk om vergoed te krijgen: Fysiotherapie? Tandarts? Kortom een aanvullende verzekering wordt steeds meer maatwerk. Hoe vaak wij zien dat de papa en mama niet naar hun kindje kunnen, omdat het verblijfhuis niet (volledig) wordt vergoed, de reiskosten enorm zijn en andere belangrijke zaken niet zijn verzekerd.

En let op! Opzeggen bij je huidige verzekeraar kan tot en met 31 december 2016, dus nog maar een paar weken de tijd! Overstappen kan tot 31 januari 2017.

Stichting Prematurendag helpt ouders van Couveusekinderen met een persoonlijk advies door een verzekeringsexpert (met korting voor Vrienden van Prematurendag) voor een zorgverzekering.

infographic-overzicht-zorgverzekeraarsNederland kent in totaal negen zorgverzekeraars (concerns), die ieder meerdere labels (merken) hebben. Veel labels opereren zelfstandig, hebben een eigen klantenservice, maar zijn zelf geen risicodrager. De risico’s worden dan gedragen door het hoofdconcern. Van iedereen die verplicht is een zorgverzekering te kiezen, is maar liefst negenentachtig procent verzekerd bij vier van de negen concerns.

De vier grootste zijn: Achmea, VGZ, CZ en Menzis. In het overzicht vind je alle negen concerns, de bijbehorende onderliggende labels en het marktaandeel per concern. (bron: Zorgwijzer.nl).

 

Wat is ons opgevallen

Zie ook deze .pdf: Zorgverzekeringen 2017

Op het gebied van zwangerschap en vroeggeboorte heeft elke zorgverzekeraar wel iets te bieden en onderstaande aanvullende verzekeringen springen er tussenuit:

  • De Topfit aanvullende verzekering van ONVZ biedt in 2016 de ruimste vergoeding. Voor een verblijf in een logeerhuis waaronder het Ronald Mc Donald en ook de reiskosten á € 0,27 per kilometer vanaf de 8e opname dag worden voor 100% vergoed. Uitgestelde kraamzorg wordt voor € 550 vergoed.
  • Het 4 sterrenpakket van Zilveren Kruis heeft ook een ruime vergoeding opgenomen voor verblijf in een logeerhuis (bijvoorbeeld een Ronald McDonaldhuis). Per dag kan je een vergoeding van € 35 krijgen, het maakt niet uit hoelang het verblijf is. De vervoerskosten worden voor € 0,28 vergoed tot maximaal € 500. Uitgestelde kraamzorg is mogelijk voor maximaal 15 uur.
  • De Module Zorg & Herstel en Gezinsplanning van FBTO geven beide een compacte vergoeding. Zorg & Herstel waar de vergoeding van een logeerhuis en reiskosten onder vallen geeft een vergoeding van maximaal € 750. De meeste gerelateerde zwangerschapsonderdelen waaronder uitgestelde kraamzorg vallen onder de Gezinsplanning en geeft een vergoeding van € 250.
  • In verwachting van een meerling? Dan is de eenmalige meerlingenuitkering á € 250 van Menzis misschien iets voor jou? Deze uitkering ontvang je wanneer je je kindjes bij Menzis verzekerd en bijvoorbeeld de ExtraVerzorgd 2 of 3 hebt afgesloten.
  • De meeste verzekeringsmaatschappijen geven een vergoeding van ongeveer € 200 en € 0,18 per kilometer aan reiskostenvergoeding. In de verzekeringsvoorwaarden wordt verder beschreven of er nog extra voorwaarden zijn zoals de minimale reisafstand of pas een vergoeding na een X aantal dagen.
  • Delta Lloyd, OHRA en ONVZ hebben naast de vergoeding voor couveuse nazorg, reiskosten en verblijf in een logeerhuis een aparte vergoeding voor kinderopvang bij ziekenhuisopname van een ouder.

 

Stichting Prematurendag wil ouders van Couveusekinderen heel graag helpen en geeft persoonlijk advies! Zowel via e-mail als telefonisch kunnen we je adviseren! De wereld van de zorgverzekeringen is een hele lastige en er is heel veel geld te besparen, door op een juiste manier te kijken naar het aanbod. Uiteraard kan je ook kiezen voor de vele vergelijksites (zoals www.zorgwijzer.nl van de Consumentenbond, alleen houden deze vergelijksites geen rekening met ouders van Couveusekinderen. Wil je een persoonlijk advies en mogelijk veel geld besparen?

Klik dan hier en vul het formulier in.

Vrienden van Prematurendag krijgen zelfs een fikse korting!

Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor de keuze volledig bij jezelf en geven we je alleen een richting. We zijn uiteraard niet verantwoordelijk, voor het aanbod van de zorgverzekeraars.

 

Word nu lid van onze nieuwsbrief

en mis niets van de blogs, het laatste nieuws, de evenementen en natuurlijk... hele mooie acties!

U wordt nu doorverwezen naar het inschrijf formulier. Vult u ook de overige gegevens in?

Deel dit bericht:
Share