Zorgverzekeringen 2018

De nieuwe zorgpremies zijn bekend en de inhoud van de aanvullende verzekeringen voor 2018 vastgesteld. De premies verschillen enorm en de vergoedingen voor het logeerhuis, reiskosten en couveuse nazorg/extra kraamzorg zijn op kleine punten wat aangepast.

Wat betekent dit voor jou? Ben je zwanger of net bevallen? Gefeliciteerd een spannende tijd breekt aan. Uitgerekend in 2018 en een verhoogd risico op een vroeggeboorte? Waar vind je een goede vergoeding voor bijvoorbeeld een verblijf in het Ronald McDonald (logeerhuis), de reis/bezoekkosten of couveuse nazorg/uitgestelde kraamzorg of extra kraamzorg? Wat is er verder in jouw situatie belangrijk om vergoed te krijgen: Fysiotherapie? Tandarts? Osteopathie, EMDR? Kortom een aanvullende verzekering wordt steeds meer maatwerk.

Hoe vaak wij zien dat papa en mama niet naar hun kindje kunnen omdat het logeerhuis niet (volledig) wordt vergoed of dat de reiskosten enorm zijn en andere belangrijke zaken niet zijn verzekerd. Dit overzicht biedt inzicht in de verschillende vergoedingen per zorgverzekeraar.

 

En let op! Opzeggen bij je huidige verzekeraar kan tot en met 31 december 2017, dus nog maar een paar weken de tijd! Heb je opgezegd? Dan kan overstappen tot en met 31 januari 2018.

Stichting Prematurendag helpt ouders van Couveusekinderen met een persoonlijk advies door een verzekeringsexpert (met korting voor Vrienden van Prematurendag) voor een zorgverzekering.

infographic-overzicht-zorgverzekeraarsNederland kent in totaal negen zorgverzekeraars (concerns), die ieder meerdere labels (merken) hebben. Veel labels opereren zelfstandig, hebben een eigen klantenservice, maar zijn zelf geen risicodrager. De risico’s worden dan gedragen door het hoofdconcern. Van iedereen die verplicht is een zorgverzekering te kiezen, is maar liefst negenentachtig procent verzekerd bij vier van de negen concerns.

De vier grootste zijn: Achmea, VGZ, CZ en Menzis. In het overzicht vind je alle negen concerns, de bijbehorende onderliggende labels en het marktaandeel per concern. (bron: Zorgwijzer.nl).

 

Dit is ons voor 2018 opgevallen!

Zie ook deze .pdf: Zorgverzekeringen 2018

Op het gebied van zwangerschap en vroeggeboorte heeft elke zorgverzekeraar wel iets te bieden en onderstaande aanvullende verzekeringen springen er tussenuit:

  • De Topfit aanvullende verzekering van ONVZ biedt in 2018 de ruimste vergoeding. Voor een verblijf in een logeerhuis waaronder het Ronald Mc Donald en ook de reiskosten á € 0,27 per kilometer vanaf de 8e opname dag worden voor 100% vergoed. Uitgestelde kraamzorg wordt voor € 550 vergoed.
  • Het 2, 3 en 4 sterrenpakket van Zilveren Kruis zijn ten opzichte van 2017 gelijk getrokken en bieden in 2018 een ruime vergoeding opgenomen voor verblijf in een logeerhuis. Per dag kan je een vergoeding van € 35 tot maximaal € 500. De vervoerskosten worden voor € 0,30 vergoed tot maximaal € 500. Hiervoor geldt wel een minimale reisafstand van 50 KM Uitgestelde kraamzorg is mogelijk voor maximaal 15 uur.
  • De Module Zorg & Herstel en Gezinsplanning van FBTO geven beide een compacte vergoeding. Zorg & Herstel waar de vergoeding van een logeerhuis en reiskosten onder vallen geeft een vergoeding van maximaal € 750. De meeste gerelateerde zwangerschapsonderdelen waaronder uitgestelde kraamzorg vallen onder de Gezinsplanning en geeft een vergoeding van € 250.
  • In verwachting van een meerling? Dan is de eenmalige meerlingenuitkering á € 250 van Menzis misschien iets voor jou? Deze uitkering ontvang je wanneer je je kindjes bij Menzis verzekerd en bijvoorbeeld de ExtraVerzorgd 2 of 3 hebt afgesloten.
  • De meeste verzekeringsmaatschappijen geven in 2018 net als in 2017 een vergoeding van ongeveer € 200 en € 0,18 per kilometer aan reiskostenvergoeding de hoogste vergoeding is
    € 0,30 per KM bij Zorg en Zekerheid, Zilveren Kruis en FBTO.
    In de verzekeringsvoorwaarden wordt verder beschreven of er nog extra voorwaarden zijn zoals een minimale reisafstand of pas een vergoeding na een X aantal opnamedagen.
  • Delta Lloyd, OHRA en ONVZ hebben naast de vergoeding voor couveuse nazorg, reiskosten en verblijf in een logeerhuis een aparte vergoeding voor kinderopvang bij ziekenhuisopname van een ouder.

 

Stichting Prematurendag wil ouders van Couveusekinderen heel graag helpen en geeft persoonlijk advies! Zowel via e-mail als telefonisch kunnen we je adviseren! De wereld van de zorgverzekeringen is een hele lastige en er is heel veel geld te besparen, door op een juiste manier te kijken naar het aanbod. Uiteraard kan je ook kiezen voor de vele vergelijksites (zoals Zorgverzekeringswijzer van de Consumentenbond, alleen houden deze vergelijksites geen rekening met ouders van Couveusekinderen, collectiviteitskorting en/of persoonlijke wensen. Wil je een persoonlijk advies en mogelijk veel geld besparen?

Klik dan hier en vul het formulier in.

Vrienden van Prematurendag krijgen zelfs een fikse korting!

Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor de keuze volledig bij jezelf en geven we je alleen een richting. We zijn uiteraard niet verantwoordelijk, voor het aanbod van de zorgverzekeraars.