Facebookgroep: Prematurendag: Ouders van Couveusekinderen, Prematuur en/of Dysmatuur NL-BE

Naast onze mooie Facebook pagina (uiteraard is het fijn wanneer je deze “leuk vindt” en “liket”) hebben we ook een besloten Facebook groep, alleen voor ouders van Couveusekinderen…. en daar zijn we heel streng in.
Deze besloten groep van Stichting Prematurendag is gemaakt vóór en dóór ouders, die te maken krijgen met Prematuriteit (vroeggeboorte), Dysmaturiteit (te klein geboren) en/of ernstig ziek geboren kinderen. Binnen deze groep kan jij je verhaal kwijt, een oproep doen of ervaringen uitwisselen. Verder zijn er (ervarings)specialisten aanwezig die je kunnen helpen met vragen over (zorg)verzekeringen (WFT gecertificeerde specialisten), het UWV en verlof, en andere juridische zaken. Berichten zijn alleen te lezen voor leden. Hier behandelen we elkaar met respect en tonen we begrip voor elke situatie, waarin deze ouders elke dag moeten (leren) leven. We delen onze mijlpalen en vieren onze feestjes, we delen de tips en tricks die wij als ervaringsdeskundigen al hebben gebruikt. En dat hoeft niet alleen van huishoudelijke aard te zijn, vele vragen zijn werk gerelateerd, kunnen een juridische achtergrond hebben, ook medische en persoonlijke vragen en problemen komen voorbij. En soms… soms hebben we gewoon elkaars steun nodig, die schouder waar we even op moeten leunen….
Iedereen wordt persoonlijk benaderd en gesproken, voordat je toegelaten kan worden in onze groep. Zo houden we de controle in de groep.
Iedereen krijgt na aanmelding een persoonlijk bericht van een beheerder. Houdt daarom je overige berichten in de gaten na de aanmelding. Door middel van het toetsen van elke aanmelding kunnen we er voor proberen te zorgen de groep zo zuiver mogelijk te houden: alleen voor ouders van couveusekinderen.
Deze groep is niet bedoeld om reclame te maken, of promotionele links te delen zonder toestemming van beheer. Ook familieleden, vrienden, onderzoekers, studenten, zorgverleners en andere geïnteresseerden worden niet toegelaten.  Uiteraard zijn we wel bereikbaar voor jullie voor allerlei vragen, mocht je jouw vraag nog niet beantwoord gekregen met behulp van deze website. Voor vragen en/of opmerkingen, neem dan contact met ons op via dit formulier.
Het is belangrijk altijd goed te weten dan, ondanks dat dit een gesloten en besloten groep is, Facebook een social medium is.
Regels
We hanteren we enkele regels, waarop we streng (maar altijd respectvol, netjes, eerlijk en discreet) zullen handelen:
  • We behandelen iedereen met respect, we hebben begrip voor elkaar
  • We respecteren ook elkaars mening, ook al zijn we het er soms niet mee eens
  • Mocht je het gevoel hebben dat je niet met respect wordt behandeld, neem dan contact op met het beheer van de groep
  • Het is niet de bedoeling om reclame te maken, of promotionele links te delen zonder toestemming van beheer.
  • Er zijn drie beheerders, uiteraard zelf ouders van couveusekinderen. Ze doen dit werk volledig vrijwillig, dus mocht het even duren voordat je een reactie krijgt, wacht het dan gewoon even af 🙂
  • Stichting Prematurendag zal nooit zonder toestemming gebruik maken van de informatie die wordt gedeeld in de groep. Uiteraard zijn we niet verantwoordelijk, wanneer groepsleden en/of Facebook zelf informatie delen met derden. Facebook is en blijft social media!

Wees welkom en voel je vrij om je emoties te tonen. En wil je nog even niks vertellen…. ook dan ben je van harte welkom!

Kijk ook op deze websites voor informatie:

Hier kan je de groep vinden: http://www.facebook.com/groups/prematurendag

 


Ken jij de PreemieShop? Ga maar eens kijken….