NIEUWS: Volgens artsen zou Lucille geen dag te leven hebben, maar ze werd uiteindelijk 96 jaar

Ze woog minder dan een kilo toen ze werd geboren en was in 1920 een van de eerste kinderen die in een couveuse terechtkwamen. Volgens artsen zou ze niet lang na geboorte sterven, maar Lucille Conlin Horn werd maar liefst 96 jaar. Afgelopen 11 februari overleed de Amerikaanse, ze leed al een tijdje aan de ziekte van Alzheimer.

“Mijn vader zei: dat is onmogelijk. Mijn kind leeft en we moeten haar helpen”

Lucille’s tweelingzusje overleed vlak na de geboorte. Omdat de artsen er weinig vertrouwen in hadden dat Lucille het einde van de dag zou halen, vertelden zij haar ouders te wachten met de begrafenis van hun andere kind. Binnenkort zouden de twee samen begraven kunnen worden.

Dr. Couney
“Mijn vader zei: dat is onmogelijk. Mijn kind leeft en we moeten haar helpen”, vertelde Lucille in 2015 in een interview met persbureau AP. “Mijn vader wikkelde me in een handdoek en bracht me in een taxi naar Dr. Couney.” Martin Couney wordt gezien als pionier in het gebruik van couveuses. Vijf maanden langs moest Lucille onder zijn toezicht in de couveuse blijven. Naar schatting heeft hij op die manier zo’n 7.500 tot 8.500 kinderen in leven kunnen houden.

Lucille ontmoette Couney toen ze 19 jaar was en bedankte hem voor wat hij voor haar heeft betekend. “Ik heb een goed leven gehad”, zei ze in 2015. Afgelopen dinsdag werd ze begraven in Brooklyn, naast haar tweelingzus.

via: RTL Nieuws, zie ook: npr.org

Ga naar ons winkelcentrum en steun ons!