BLOG: Vieren dat we ouders mogen zijn…

Dag van de Couveuseouders

Het is toch gaaf dat we kunnen zeggen: “We zijn papa en mama!” En ja, ze zijn te vroeg geboren… of te klein. En ja, ze zijn ook ernstig ziek (geweest) en hebben soms hun beperkingen en aandacht in de rest van hun leven. Of onze held is stil geboren, of heeft het gevecht verloren. Ze zijn wel de mooiste ster die we elke avond mogen zien. We zijn papa en mama, en we zijn er ontzettend trots op!

Elke dag leven we met honderdduizenden ouders in Nederland en België, met de uitdagingen in het gezin en zullen we er mee moeten leven. Feit is dan ook dat je moet vieren dat we ouders zijn, want enige wat ons overeind houdt is die positieve energie. Gisteren op de Dag van de Couveuseouders hebben we dat dus gedaan, met een Picknick @ the Park. SAMEN!

In Breda en Groesbeek, bij Nijmegen, verzorgden een tiental vrijwilligers een volledige ultra inclusieve (en eigenlijk ook exclusieve) Picknick voor zo’n 150 mensen. Couveuseouders met familie, die vanuit Noord Holland tot en met België aanwezig waren om samen een ontzettend gezellige, feestelijke en onvergetelijke dag te hebben. Dankzij vele handen en sponsors is dit allemaal mogelijk gemaakt. We zijn dan ook zeer dankbaar voor hun inzet en gegeven middelen!!

In de ochtend werd alles al opgezet.  Onze locaties waren in het Brabantpark bij Buurthuis “de Poelewei” en in Groesbeek op het terrein van Landgoed den Heuvel. Zoveel ruimte en tegelijk heerlijk besloten met alle voorzieningen die we nodig hadden. De luchtkussens van VT Springkussens en Kwint Verhuur werden opgezet door de mannen van de dames uit het bestuur van Stichting Prematurendag. In Nijmegen zelfs al een dag van te voren, zodat deze eerst uitgebreid getest kon worden door de kids. Snel werden alle broodjes, enorm veel fruit, beleg, drank, chips, spekjes, drop, koffie en nog veel meer opgehaald bij de Albert Heijn (fillialen Grave, Breda Valkeniersplein en Breda Brabantplein) en de Jumbo (locaties Groesbeek en Loeffen) die alles volledig belangeloos beschikbaar stelden, voor meer dan 150 mensen!! En daar kwam Partyverhuur Made om de partytent, tafels, bankjes en de rest te brengen. Het opzetten van de Picknick kon beginnen. Gelukkig hadden we vele handjes dus was dat zo gebeurd. En om het af te maken de met de hand gemaakte slingers van Sew4NICU en de posters die Vistaprint volledig belangeloos beschikbaar stelde.

Stichting Prematurendag bedankt alle sponsors en vrijwilligers. Zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!

En wat was het feestelijk, zeker dankzij de schminkers ( ……. ) en goochelaar Robert List, die aanwezig waren voor de entertainment. Motorclub Keizer Karel had in Groesbeek de oud-Hollandse spelletjes en de partytent uitgeleend. De kids vonden het geweldig! Met mooie dierenballonnen, en geschminkt als prinsesje, tijger, vlinder en spannende gezichtjes konden ze heerlijk samen spelen. Her en der lagen kinderen op een gegeven moment te slapen in buggies en kleedjes, zo moe waren ze van alle energie. Gelukkig hadden we ook daar rekening mee gehouden. Teveel prikkels zijn voor de jongsten onder ons niet zo goed, dus was er genoeg ruimte een beetje rust te krijgen.

Uiteraard wilden we niet dat de mensen zonder leuke spullen naar huis gingen dus werd een Bingo georganiseerd, die Stichting Zonnebloem beschikbaar stelde. Met de bingokaarten van Spellenhuis Haarlem vlogen de cijfers in het rond. Onze eigen Haagse Cinderella kon prima zonder microfoon iedereen laten horen dat het nummer “Twintâââg” was gevallen. En niet alleen de opa’s en oma’s deden mee, nee hoor, ook de kleinste onder ons kraste druk de cijfertjes weg. De eerste prijzen van Ballorig (Den Helder, Gouda en Heerhugowaard), de mooie, stoere babyschoenen van Develap en het heerlijke pakket van Rituals Veldhoven, kregen een nieuwe eigenaar. Om het decoratiestuk van Ladyana’s Creatiefke werd bijna gevochten, zo mooi was die. Ook de bonnen van Monkeytown Breda en Valkenswaard werden door de winnaars in hun tas gestopt. Ondanks dat deze bonnen uit een specifieke plaats kwamen, kunnen ze toch overal in Nederland ingeleverd worden, mooi toch! En dan hadden we nog dat pakket van Hupje.com t.w.v. 85 EUR, geweldig dat we ook die gewoon weg konden geven. En ook vouchers van Design4You, Hotel Merlinde voor een heerlijke High-Tea, Jumpcity Heerhugowaard en International Wellness Resorts zullen met veel plezier worden ingeleverd. En dan handen we nog dat mooie decoratie pakket van Essies Allerlei uit Rucphen, prachtig gewoon. Die zal niet misstaan op een tafel van de winnaar. Dankzij Amazing Kids en Kixx-online/Olliewood lopen er straks weer een mooie preemies in het nieuw.

Lees verder onder de video:


 

 


De dag van de Couveuseouders was geweldig en uiteraard gaan we dit volgend jaar gewoon weer herhalen. Volgend jaar valt de eerste zondag van mei op de zesde, dus kunnen we gaan aftellen naar 6 mei 2018. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste nieuwtjes te ontvangen. Uiteraard posten we dit ook op Facebook, dus like onze pagina! De bedoeling is om op nog meer plaatsen een Picknick te organiseren, zodat zoveel mogelijk ouders in Nederland en België aanwezig kunnen zijn. Dus wil jij ook meehelpen? Meld je dan alvast aan via ons vrijwilligersformulier.

 


Actie Warm hart: Stem op Stichting Prematurendag!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.