NIEUWS en INNOVATIE: Camerasysteem kan vals alarm bij couveusekindjes voorkomen

camera couveuse

Te vroeg geboren baby’s kunnen in de toekomst in de gaten gehouden worden met geavanceerde camera’s in plaats van met sensoren. De sensoren die nu worden gebruikt voor het monitoren van prematuur geboren baby’s hebben verscheidene nadelen. Omdat ze op de huid worden geplakt, kunnen ze irritant zijn. Bovendien zorgen de sensoren voor valse waarschuwingen als de baby beweegt.

Met een camerasysteem, dat wordt ontwikkeld door Zwitserse wetenschappers, kunnen deze problemen in de toekomst worden ondervangen, meldt New Atlas. De camera’s, die niet in contact komen met de huid van de baby, houden onder meer een gebied op het voorhoofd van het kind in de gaten. Daarmee kan onder meer de hartslag in de gaten worden gehouden: bij elke hartslag verkleurt de huid een beetje – onzichtbaar voor het menselijk oog, maar wel op te pikken met een gevoelige camera.

Valse alarmen omlaag

De ademhaling wordt daarnaast gemonitord door naar de beweging van de schouders en borstkas te kijken. Door die gegevens te analyseren met behulp van algoritmes moet het aantal valse alarmen flink omlaag kunnen, zo hopen de wetenschappers. Tijdens een test met volwassenen bleek de technologie net zo goed te functioneren als standaard sensoren. Binnenkort moet een test met couveusebaby’s in het academisch ziekenhuis in Zürich plaatsvinden.

Via: Bright.nl

 


Steun jij ook de Ouders van Couveusekinderen? Klik hier!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.