NIEUWS en INNOVATIE: Nieuwste Huggies luier helpt de allerkleinste baby’s

via: PR Newswire

Huggies, het snelst groeiende luier merk in de Amerikaanse ziekenhuizen, lanceert een nieuwe luier voor de kleinste baby’s – Huggies Little Snugglers Nano prematuur luiers. Deze luiers zijn expliciet gemaakt voor baby’s met een gewicht van minder 900 gram, en speciaal ontworpen om de tere huid van te vroeg geboren baby’s te beschermen, terwijl een gezonde groei en ontwikkeling wordt bevorderd. De nieuwe luier is onderdeel van het project “No baby Unhugged”. Huggies belooft om ervoor te zorgen dat baby’s de aandacht krijgen, die ze nodig hebben, om te ontwikkelen en groeien.

Minder dan 1,4 procent van de baby’s die elk jaar geboren worden passen in deze categorie, en op de Neonatale Intensive Care Units (NICU’s) ontbrak een luier oplossing die speciaal is ontworpen voor deze kwetsbare baby’s. Huggies is ingesprongen op deze onvervulde behoefte, ze hebben nauw samen gewerkt met NICU verpleegkundigen en neonatale therapeuten om de luier te ontwikkelen.

De nieuwe Huggies Little Snugglers Nano prematuur luier is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de NICU verpleegkundigen en neonatale therapeuten.

“We zijn gepassioneerd over het helpen van alle baby’s in hun groei en ontwikkeling, met name de meest kleinste en meest kwetsbare baby’s. Deze luier weerspiegelt onze voortdurende inzet om innovatieve oplossingen te leveren voor de NICU”, zegt Eleonora Daireaux, Vice President, Huggies Noord-Amerika. “Na het horen van de noodzaak van een luier die voldoet aan de speciale eisen voor deze baby’s, werden onze deskundige teams in huid specialisatie , onderzoek, veiligheid en de productie geïnspireerd. Wetende dat elke seconde telt voor deze baby’s, heeft het team snel gehandeld om de luiers te lanceren, in een tijdsbestek van zes maanden van concept op de tekentafel tot in ziekenhuizen.”

In het ontwikkelingsproces van de luier, is intensief onderzoek gedaan en is het  ontwerp maximaal geoptimaliseerd. Er zijn interviews met verpleegkundigen en neonatale therapeuten afgenomen, om de luier van een optimaal formaat te ontwerpen, gericht op de groei en ontwikkeling van de baby. De luier is voorzien van een zachte binnenzijde, met speciaal ontworpen bevestigingsmiddelen, een smalle absorberende inleg en een flexibele pasvorm, zodat de baby gemakkelijk kan worden geplaatst met armen en benen dicht tegen het lichaam (foetale positie). De zachte, gladde voering en zachte zijde bij de beentjes bieden extra bescherming tegen lekken, zonder de irritante randen op de onderontwikkelde huid.

“Goed passende luiers zijn belangrijk, voor een gezonde groei en ontwikkeling van onze kleinste patiënten,” zei Anjanette Lee, een ‘zuigeling ontwikkelingsspecialist’ bij het Memorial Hermann Southwest Hospital in Houston, Texas, van één van de negen Level III en Level IV NICU’s die de nieuwe luier getest heeft. “In onze ervaring, vonden we dat de luier zich vormde naar de billen, zonder lekkage openingen of beperking in been beweging. De dunne bevestigingsmiddelen en het mindere materiaal in de taille voorzien de luier van een goede pasvorm voor de baby, terwijl het nog steeds hun kwetsbare huid beschermd.”

Elke luier gaat door een streng inspectie proces, met inbegrip van een 40-punts hand inspectie, worden individueel gevouwen en met de hand vol zorg voor deze kwetsbare baby’s verpakt.

“No Baby Unhugged” belofte

De luiers zijn onderdeel van het project “No Baby Unhugged” van Huggies. Ze beloven te zorgen, dat baby’s de aandacht krijgen, die ze zo nodig hebben om te groeien en ontwikkelen. Deze bestaat uit:

  • NICU producten, speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van prematuur geboren baby’s
  • Ziekenhuis ‘knuffelvrijwilligers programma’: een programma dat ervoor zorgt dat vrijwilligers extra aandacht en ondersteuning aan NICU baby’s geven, wanneer mama en papa er niet aanwezig kunnen zijn.
  • Marktleider in het bestrijden van een tekort aan luiers, waar meer dan 200 miljoen luiers en doekjes worden gedoneerd, om er voor te zorgen dat alle baby’s schoon, droog en gezond blijven.
  • Lopende klinisch onderzoeken , zoals ‘Every Change Matters ™’: A Guide to Developmental Luiers Care (Ieder verandering is belangrijk: een handleiding naar ontwikkeling in zorg en luiers), de eerste herziening in ontwikkeling van luiers in het kader van zorg, inclusief de huidverzorging, fysieke ontwikkeling, zintuiglijke elementen en binding.

Voor meer informatie over deze luier: Huggieshealthcare.com.

 


Kijk ook naar het Neo-ABC, alles over Neonatologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.