NIEUWS: lancering Neonatologie Startpagina

Eindelijk! Een wens voor bijna elke couveuseouder komt nu uit. We hebben er hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn:  de Neonatologie Startpagina van Stichting Prematurendag.

Wanneer je net couveuse mama en papa bent geworden, beland je in een volledig onbekende wereld. Een wereld vol medische termen, een afdeling vol medische apparaten. Boekjes, folders, google, Wikipedia, de website van het ziekenhuis en nog vele andere plekken…. de ouders surfen zich suf naar informatie en uitleg. Waar vind je nou een goede site? Waar zijn de webshops voor prematurenkleding en hoe heet die stichting of vereniging ook al weer? En uiteraard kunnen familie en vrienden nu ook meelezen wat de ouders doormaken, met meer begrip en bewustwording als gevolg.

Vanaf vandaag is nog maar één website te onthouden: www.prematurendag.nl/start.

Een heel mooi onderdeel is het NEO-ABC (welke voor het gemak ook via www.neo-abc.nl te vinden is). Deze pagina staat vol met uitleg, termen, video’s en nog veel meer!

Uiteraard is de lijst van termen en links bijna nooit volledig en daarom vragen we jullie hulp! Missen jullie een link en/of ontbreekt er een term. Laat ons dit weten! Op de pagina staat een link naar een formulier, waar je jouw LinkTip kan invullen.

Wij hopen dat we het leven van een couveuseouder weer ietsje makkelijker hebben gemaakt….