Conclusie onderzoek: ouders wordt aangeraden in te grijpen!

Prematurendag

De afgelopen weken is er in de social media veel discussie geweest over de kwaliteit van zorg in Nederland. Verschillende onderzoeken gaven aan dat onder andere de babysterfte erg hoog is in vergelijking met andere landen. Geconcludeerd is dat de het vooral schort aan de communicatie, specifiek tussen verloskundigen, gynaecologen, artsen en specialisten.

Onderzoek prematuur geboren kinderen

Nu is er een nieuw onderzoek gepubliceerd waar specifiek is gekeken naar de zorg van prematuur geboren kinderen in Nederland. De onderzoeker heeft zijn conclusies getrokken en adviseert dat wij ouders meer en meer zelf de kar gaan trekken……

Stichting Prematurendag zet zich in om de ouders te ondersteunen. Dit doen we door duidelijke en actuele informatie te geven en waar nodig actie te ondernemen.

Alhoewel vier eenvoudige ingrepen de overlevingskansen van te vroeg geboren kinderen vergroten, werden deze in Nederland de afgelopen jaren maar in 49 % van de gevallen (goed) toegepast. Het sterftecijfer onder prematuren zou daardoor hoger zijn dan nodig.
Een van de onderzoekers van het onderzoek waarover in het Britisch Medical Journal werd gepubliceerd, Patrick Van Reempts (UZ Antwerpen) raadt ouders aan om het ziekenhuis te vragen of het de benodigde ingrepen uitvoert.

Het gaat hierbij om:

  • Het doorverwijzen van de moeder naar een speciaal uitgerust ziekenhuis;
  • Het toedienen van corticoïden;
  • Het monitoren van de lichaamstemperatuur van de pasgeborene;
  • Het toedienen van surfactanten, stoffen die de longblaasjes; openhouden en zo de ademhaling ondersteunen

hier staat het onderzoek: http://www.bmj.com/company/wp-content/uploads/2016/07/study-premature-babies.pdf

Bron: http://www.vakbladvroeg.nl/nieuws/artikel/1729/

*****
Stichting Prematurendag heeft als doel meer begrip en bewustwording te creëren voor de wereld van de Neonatologie. Eén op de tien kinderen wordt in Nederland te vroeg geboren, elke dag achtenveertig, waarvan er drie overlijden (bron: CBS). Ouders ervaren veel gevoelens van onbegrip van familie, vrienden, werkgever, zorgverzekeraars en overheid, wat een enorme impact heeft op het gezin en ernstige verstoringen in relatie kunnen veroorzaken. Stichting Prematurendag wil door het geven van de juiste (digitale) informatie, het organiseren van evenementen, bijeenkomsten en workshops, het ondersteunen van couveuseouders en aanbieden van producten en diensten, het gevoel van onbegrip bij couveuseouders verzachten. Kijk nu op www.prematurendag.nl voor meer informatie.

Wij hebben ook UW steun heel hard nodig!

******

#preemiepower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.