Wereld Prematurendag 2018

[siteorigin_widget class=”Moesia_Facts”][/siteorigin_widget]

Zondag 9 december 2018: Wereld Lichtjesdag. Klik hier voor meer informatie

Waarom is Stichting Prematurendag belangrijk?

Op zaterdag 17 november 2018 is het weer Wereld Prematurendag! Doe jij ook mee?

In Nederland worden elke dag 48 kinderen te vroeg, te klein of ernstig ziek geboren en belanden in een couveuse (1 op de 10 kinderen, bron: CBS). Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte.
Voor de ouders breekt een vreselijke tijd aan vol emoties. De blijdschap verandert in wanhoop en machteloosheid. Elke vorm van positieve energie is heel hard nodig, om de periode tijdens en na de Neonatologie afdeling te doorstaan. Stichting Prematurendag is opgericht dóór en vóór ouders van couveusekinderen, omdat wij geloven dat de ouders het belangrijkste zijn voor een kind, zelfs wanneer we ze niet mogen vasthouden. Door alle gebeurtenissen en de reacties van omgeving, werkgever en anderen voelen de ouders zich vaak erg onbegrepen.

Vaak blijkt dat mensen zich gewoon niet bewust zijn wat er in “onze” wereld gebeurd. Oorzaken zijn vaak onduidelijk, de gevolgen levensbepalend. Stichting Prematurendag wil door het inzetten van allerlei programma’s dat allemaal veranderen. Kijk voor alle programma’s in ons menu, bijvoorbeeld het programma Sew4NICU: Omdat elk pasgeboren kind mooie kleertjes verdient.

Op Wereld Prematurendag worden meerdere activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vinden zowel lokaal als digitaal plaats. De aankomende maand zal op deze pagina een overzicht gezet worden van alle activiteiten van de deelnemende organisaties. Wilt u dat uw activiteit wordt vermeld, laat ons dat dan weten via ikdoemee@prematurendag.nl. Kijk ook op onze actie pagina’s voor de huisartsen, verloskundigen, apothekers, supermarkten, winkels en scholen.

Informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging.

En heb je ons awareness polsbandje nog niet besteld? Doe dat dan voor 10 november, zodat we je deze op tijd kunnen toe sturen! En uiteraard leveren we deze ook in België! Volg ons ook op Facebook voor alle laatste informatie, blogs en activiteiten. En ben je als couveuseouder nog geen lid van onze besloten groep voor couveuseouders? Kom gerust even binnen kijken, we delen hier onze gevoelens, onze ervaringen, tips en ideeën…. en soms hebben we gewoon een schouder nodig. Hier begrijpt iedereen hoe wij ons voelen…. En wil je alleen lezen? Prima….

 

[siteorigin_widget class=”Moesia_Latest_News”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Moesia_Video_Widget”][/siteorigin_widget]

Mis niets over Stichting Prematurendag en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

[mc4wp_form id=”5583″]

[siteorigin_widget class=”Moesia_Latest_News”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Moesia_Fp_Social_Profile”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Custom_HTML”][/siteorigin_widget]