Doen jouw BSO, KDV en school ook mee?

Bij u op de BSO, KDV, peuter-, kleuter-, basis- en/of middelbare school is een couveuseouder op bezoek geweest om u te vragen of u en uw school willen meedoen onze mooie dag, Wereld Prematurendag te vieren. In de brief (klik hier voor de brief .pdf) wordt verwezen naar deze pagina, waarop wij graag willen toelichten waarom wij uw deelname erg belangrijk vinden. Velen hebben al toegezegd! Help ons Nederland paars te kleuren.

Neem rustig de tijd onze video hieronder te bekijken. Vergeet daarbij niet het geluid aan te zetten.

Elke dag

In Nederland worden elke dag 48 kinderen te vroeg, te klein of ernstig ziek geboren en belanden in een couveuse (1 op de 10 kinderen, bron: CBS). Voor de ouders breekt een vreselijke tijd aan vol emoties. De blijdschap verandert in wanhoop en machteloosheid. Elke vorm van positieve energie is heel hard nodig, om de periode tijdens en na de Neonatologie afdeling te doorstaan. Stichting Prematurendag is opgericht dóór en vóór ouders van couveusekinderen, omdat wij geloven dat de ouders het belangrijkste zijn voor een kind, zelfs wanneer we ze niet mogen vasthouden. Door alle gebeurtenissen en de reacties van omgeving, werkgever en anderen voelen de ouders zich vaak erg onbegrepen. Vaak blijkt dat mensen zich gewoon niet bewust zijn wat er in “onze” wereld gebeurd. Oorzaken zijn vaak onduidelijk, de gevolgen levensbepalend. Kinderen die te vroeg, te klein of ernstig ziek hebben een veel grotere kans op een autisme  late Stichting Prematurendag wil door het inzetten van allerlei programma’s dat allemaal veranderen.

Elk pasgeboren kind verdient mooie kleertjes, toch?

Meer dan honderd vrijwilligers, maken volledig belangeloos kleding, dekens en andere items voor de aller-aller kleinsten, ook in de regio van uw winkel. In het programma Sew4NICU van Stichting Prematurendag hopen we zo de ouders die positieve energie te geven, om het weer op te kunnen brengen naar het ziekenhuis te gaan. Positieve energie die de ouders kunnen geven aan hun kleine superheld, vaak vechtend voor zijn of haar veel te kleine leventje.

Zo zijn er nog vele andere programma’s te vinden op deze website, waarmee wij onze hoofddoel willen bereiken: meer begrip en bewustwording voor de wereld van Neonatologie.

Vrijdag 17 november: Wereld Prematurendag

In de week van de vroeggeboorte met als hoogtepunt Wereld Prematurendag besteden we wereldwijd veel aandacht aan de aller-aller kleinsten, aan de wereld van Neonatologie, om meer awareness te creëren. De couveuseouders voelen zich vaak onbegrepen door de directe omgeving, werkgever, de overheid en vele anderen. Vaak voelen ze zich erg alleen…. En dat terwijl elke dag honderdduizenden mensen in Nederland leven met de gevolgen van een vroeggeboorte… elke dag.

Wilt u ook meedoen met uw school? Dat vinden we geweldig en helpen graag mee met de aankleding!

Stichting Prematurendag organiseert in de week van de vroeggeboorte vele activiteiten en wil dat Nederland èn België vooral op 17 november volledig paars kleuren. We zouden wij het mooi vinden wanneer de scholen dit jaar ook mee doen. Ideeën zijn uw school aan te kleden met paarse versieringen. Paarse ballonnen en andere paarse versiering met aan de ingang de poster van Wereld Prematurendag. Spreekbeurten en/of kleine uitleg die wij eventueel ook voor de school kunnen verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt ook een leuke kleurplaten actie houden voor uw kleinste leerlingen. 10% Van uw leerlingen zijn te vroeg, te klein of ernstig ziek geboren. 17% Van de leerlingen leven elke dag met de gevolgen en zien direct dat er aan ze gedacht wordt. De kleurplaten kunnen wij ook ophalen en geven aan de ouders die op dit moment in het ziekenhuis zijn, voor dat beetje extra positieve energie.

Draagt u ook onze awareness polsbandjes? Klik hier om deze te bestellen!

Kunt u niet mee doen? Niet getreurd! Op zondag 6 mei 2018 (eerste zondag van mei), vieren we de Dag van de Couveuseouders… En uiteraard kan u dan ook gewoon weer mee doen :).

Deze posters mag u ophangen in uw school (rechter muisknop, save as)

  • Stichting Prematurendag:  .pdf  |  .png
  • Wereld Prematurendag:     .pdf  |  .png
  • Programma Sew4NICU:     .pdf  |  .png                |

Deze kleurplaten mag u geven aan uw jongste bezoekers (rechter muisknop, save as)

Ons Logo:
In het volgende .zip bestand is ons logo (voor een uitleg klik hier) te downloaden (kleur, grijstinten en zwart-wit) in de volgende formaten: .png .jpg .pdf .eps .ai en Mac: ZIP bestand met ons logo in verschillende formaten.

Stichting Prematurendag:

Voor een kleine bijdrage verzorgen wij voor u, uw personeel en uw leerlingen een workshop over prematuriteit.

We kunnen het ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Schroom niet om dan contact met ons op te nemen.

 


Dit is onze video van vorig jaar. Op 17 november lanceren we een nieuwe.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=pRNs8ezHEBI[/embedyt]