Ons logo

Stichting Prematurendag is dit jaar (2016) opgericht en ons logo gaat de wereld rond. In sommige gevallen worden we zelfs al als hèt symbool omschreven, van de wereld van de Neonatologie. We zien ons logo terug in meerdere landen, tot aan Maleisië. Uiteraard zijn we daar heel trots op! We moeten nog zoveel doen om onze doelen te halen en daarbij is erkenning en herkenning heel belangrijk. Ons logo is ontwikkeld door een Preemie die studeert aan het Grafisch Lyceum Utrecht (GLU).

De ouders moeten vaak maanden naar dit glazen huisje kijken, waar hun kind in ligt. Zo dichtbij en zo ver weg.

Dit is hoe wij ons logo omschrijven:

logo002“De diamant is het hardste element in de natuur. Het is het symbool voor rijkdom en kracht. In vele geloven worden er beschermende krachten aan toegeschreven. Een diamant wordt heel ruw gevonden en krijgt zijn waarde door het te slijpen, door het te vormen tot een sieraad.
De diamant staat voor de couveuse, voor het glazen huisje waar de te vroeg geboren en zieke baby in ligt. Zo dichtbij en zo onbereikbaar, in een harde wereld van zieke kinderen.
De diamant staat ook voor de wereld waar de couveuseouders in belanden. Deze wereld is nauwelijks te doorbreken. Familie, vrienden en collega’s zijn zich niet bewust van wat er gebeurt binnen het jonge gezin. Een gevoel van onbegrip is dan heel sterk bij de ouders van het couveusekind.
De vorm van de diamant is ook terug te vinden in het Superman embleem, want dat zijn deze kinderen stuk voor stuk: kleine, grote superhelden #PreemiePower.
De ouders moeten vaak maanden naar dit glazen huisje kijken, waar hun kind in ligt. Zo dichtbij en zo ver weg. Gevoelens als machteloosheid, wanhoop en verdriet gaan hand in hand. Wat alle emoties overtreft is een hele sterke, die alle ouders hebben: het enorme geluksgevoel, om papa en mama te mogen zijn van deze kleine superheld.”