Sew4NICU: omdat elk kind mooie kleertjes verdient….

Sew4NICU | Veel gestelde vragen | Sponsors | Ziekenhuizen | Ervaringen


Klik hier voor het persbericht!

We hebben een geweldige prijs gewonnen in de actie Warm Hart van de KRO!

Welkom bij Sew4NICU: het mooiste programma van Stichting Prematurendag. Een programma waarin wij samen met vele tientallen vrijwilligers er voor gaan zorgen, dat te vroeg èn te klein geboren kinderen mooie kleertjes kunnen dragen. Kleding en dekentjes die volledig belangeloos worden gemaakt door mensen die zich zeer verbonden voelen met de wereld van Neonatologie, vaak zelf of familie van ouders van couveusekinderen.

Wanneer je te maken krijgt met een vroeggeboorte (prematuriteit) en/of te klein geboren kind (dysmaturiteit), belandt jouw kind meestal in een couveuse. Je bent net papa of mama geworden en je belandt meteen in een achtbaan, waarvan je niet kan voorspellen wanneer de volgende kurkentrekker is. De machteloosheid, ongerustheid en vaak wanhoop zijn de emoties die de hele dag door je lichaam gieren en dan helpt het niet dat je nog allerlei dingen moet gaan regelen, die in gewone winkels in de straat gewoon niet te koop zijn. We hebben het dan over dekentjes, kleertjes, mutsjes, sokjes en eigenlijk alles wat je nog niet in huis hebt gehaald…. immers…. een vroeggeboorte is meestal zeer plotseling. Enige voorbereiding is dus onmogelijk geweest.

 

Positieve Energie

Stichting Prematurendag is een platform welke is opgezet dòòr en vòòr Ouders van Couveusekinderen. De wereld van Neonatologie is veelal onbekend, wat er voor zorgt dat veel mensen niet weten wat de kansen op en de risico’s van een vroeggeboorte met zich meebrengen. Ondanks dat er veel oorzaken bekend zijn, zijn de meeste vaak onbekend. Door de vaak verschrikkelijke achtbaan die het gezin moet doorstaan, is elke vorm van positieve energie enorm gewenst.

De reden waarom Stichting Prematurendag het programma Sew4NICU is gestart, is om positieve energie te geven aan Ouders van Couveusekinderen. Die energie is nodig om elke dag weer naar de Neonatologie afdeling te komen, waar hun kindje ligt, soms te vechten voor zijn of haar te vroeg geboren leventje. De kleding die belangeloos wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers, zal kosteloos worden aangeboden. Wij hopen dat door deze kleding, die voldoen aan de hoogste hygiëne en veiligheidseisen van een NICU, hun steentje bijdragen aan de route op weg naar huis… immers, daar horen deze kinderen THUIS!

Lees ook:
Veel gestelde vragen over Sew4NICU
Ervaringen van ouders en vrijwilligers
Wat kan jij doen om ons succevol te laten zijn?
Ik wil ook vrijwilliger worden!
Geld inzamelen | Doneeractie.nl

 


Steun ons en help Ouders van Couveusekinderen aan positieve energie