Doet jouw supermarkt ook mee?

In de winkel is een couveuseouder op bezoek geweest, om te vragen of jij en jouw winkel willen meedoen met onze mooie dag, Wereld Prematurendag. In de brief (Klik hier voor de brief die u heeft gekregen) wordt verwezen naar deze pagina, waarop wij graag willen toelichten waarom wij de deelname van de winkel zo ontzettend belangrijk vinden. Vele supermarkten hebben al toegezegd! Doe je ook mee? Help ons Nederland paars te kleuren.

Neem rustig de tijd onze video onder dit bericht te bekijken. Vergeet daarbij niet het geluid aan te zetten.

Elke dag

In Nederland worden elke dag 48 kinderen te vroeg, te klein of ernstig ziek geboren en belanden in een couveuse (1 op de 10 kinderen, bron: CBS). Elke dag overlijden drie kinderen aan de gevolgen. Voor de ouders breekt een vreselijke tijd aan vol emoties. De blijdschap verandert in wanhoop en machteloosheid. Elke vorm van positieve energie is heel hard nodig, om de periode tijdens en na de Neonatologie afdeling te doorstaan.

Stichting Prematurendag is opgericht dóór en vóór ouders van couveusekinderen, omdat wij geloven dat de ouders het belangrijkste zijn voor een kind, zelfs wanneer we ze niet mogen vasthouden. Door alle gebeurtenissen en de reacties van omgeving, werkgever en anderen voelen de ouders zich vaak erg onbegrepen. Vaak blijkt dat mensen zich gewoon niet bewust zijn wat er in “onze” wereld gebeurd. Oorzaken zijn vaak onduidelijk, de gevolgen levensbepalend. Stichting Prematurendag wil door het inzetten van vele mooie programma’s dat allemaal veranderen.

Elk pasgeboren kind verdient mooie kleertjes, toch?

Meer dan honderd vrijwilligers, maken volledig belangeloos kleding, dekens en andere items voor de aller-aller kleinsten, ook in de regio van uw winkel. In ons programma Sew4NICU van Stichting Prematurendag hopen we zo de ouders die positieve energie te geven, om het weer op te kunnen brengen naar het ziekenhuis te gaan. Positieve energie die de ouders kunnen geven aan hun kleine superheld, vaak vechtend voor zijn of haar veel te kleine leventje.

Zo zijn er nog vele andere programma’s te vinden op deze website, waarmee wij onze hoofddoel willen bereiken: meer begrip en bewustwording voor de wereld van Neonatologie.

Wist u dat Sew4NICU een prijs heeft gewonnen in de actie WARM HART van de KRO?

Vrijdag 17 november: Wereld Prematurendag

In de week van de vroeggeboorte met als hoogtepunt Wereld Prematurendag, besteden we wereldwijd veel aandacht aan de aller-aller kleinsten, aan de wereld van Neonatologie, om meer awareness te creëren. De couveuseouders voelen zich vaak onbegrepen door de directe omgeving, werkgever, de overheid en vele anderen. Vaak voelen ze zich erg alleen…. En dat terwijl elke dag honderdduizenden mensen in Nederland leven met de gevolgen van een vroeggeboorte… elke dag.

Wil je ook meedoen met jouw winkel? Dat vinden we geweldig en helpen graag mee met de aankleding!

Stichting Prematurendag organiseert in de week van de vroeggeboorte vele activiteiten en wil dat Nederland èn België vooral op 17 november volledig paars kleuren. We zouden het mooi vinden wanneer de supermarkten dit jaar ook mee doen. Ideeën zijn korting te geven op de paarse producten, bijvoorbeeld twee aubergines voor de prijs van één, of een paars heide plantje met korting. Andere paarse producten zijn bijvoorbeeld Whiskas, Milka en de Ovensnacks van Mora. Paarse ballonnen en andere paarse versiering met aan de ingang de poster van Wereld Prematurendag. En bij de emballage een actie waar mensen een maand of een week ons programma Sew4NICU kunnen sponsoren. De opbrengst gaat 100% naar dit programma, zodat wij volledig belangeloos de aller-aller-kleinsten mooie kleertje kunnen geven. Hier staan onze bankgegevens. In de winkel kan ook een leuke kleurplaten actie worden gehouden v0or de kleinste klanten. En ook jullie Facebook-pagina kan uiteraard aandacht aanbesteden op 17 november aan Wereld Prematurendag.

17% Van uw klanten leven elke dag met de gevolgen en zien direct dat er aan ze gedacht wordt.

Kunn jullie niet mee doen? Niet getreurd! Op zondag 6 mei 2018 (eerste zondag van mei), vieren we de Dag van de Couveuseouders… En uiteraard kan jij samen met jouw winkel dan ook gewoon weer mee doen :).

Deze posters mogen worden ophangen in de winkel (rechter muisknop, save as)

  • Stichting Prematurendag:  .pdf  |  .png
  • Wereld Prematurendag:     .pdf  |  .png
  • Programma Sew4NICU:     .pdf  |  .png
  • voor bij Emballage:              .pdf  |  .png

Deze kleurplaten kunnen worden gegeven aan de jongste klanten (rechter muisknop, save as)

Ons Logo:
In het volgende .zip bestand is ons logo (voor een uitleg klik hier) te downloaden (kleur, grijstinten en zwart-wit) in de volgende formaten: .png .jpg .pdf .eps .ai en Mac: ZIP bestand met ons logo in verschillende formaten.

Stichting Prematurendag:

Voor een kleine bijdrage verzorgen wij voor u en uw personeel een workshop over prematuriteit.

We kunnen het ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Schroom niet om dan contact met ons op te nemen.

 


Dit is onze video van vorig jaar. Binnenkort lanceren we een nieuwe. Volg ons Facebook pagina en hou het goed in de gaten!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=pRNs8ezHEBI[/embedyt]