NIEUWS: Parkeren bij ziekenhuizen opnieuw duurder

Parkeertarieven bij ziekenhuizen zijn opnieuw gestegen. Wel zijn er twee ziekenhuizen bijgekomen gratis geparkeerd kan worden. Opnieuw is parkeren bij Amsterdamse ziekenhuizen het duurst. De grootste prijsstijging is te zien bij het Rotterdamse Havenziekenhuis, waar nu 70 eurocent extra per uur wordt gerekend.

De kamervragen, die vorig jaar zijn gesteld aan de hand van parkeertarieven bij ziekenhuizen, hebben dus weinig opgeleverd, stelt besparingswebsite kortingscode.nl aan de hand van het door Imbull uitgevoerde onderzoek. Dit bureau doet elk jaar onderzoek naar parkeertarieven bij ziekenhuizen.

Amsterdam spant de kroon

De dagkaart bij het Havenziekenhuis in Rotterdam is met €45 het duurst, bij het OVLG kost een dagkaart €36 en bij het VU Medisch Centrum kost dit €30. Per uur is het OVLG Ziekenhuis het duurst. Hier betaal je vier euro per uur voor parkeren. In de top drie duurste ziekenhuizen qua parkeren staan drie Amsterdamse ziekenhuizen (VU, OVLG en AMC).

Randstad is duur

In de westelijke provincies is parkeren duurder dan in de rest van het land. In Noord-Holland kost het gemiddeld €2,07 per uur, in Utrecht is dit €2,05. In Zuid-Holland is het tarief aanzienlijk lager: €1,77. In Drenthe, Limburg en Zeeland is het parkeren bij ziekenhuizen het goedkoopst: €0,67 in Zeeland, €0,88 in Drenthe en €1,10 in Limburg.

Gratis parkeren

Het kosteloos parkeren bij ziekenhuizen kon in 2017 nog bij de volgende ziekenhuizen:

– Röpcke-Zweers Ziekenhuis (Hardenberg)
– ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen (Terneuzen)
– VieCuri Medisch Centrum (Venray)
– ETZ (Waalwijk)
– Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis (Dirksland)
– Refaja Ziekenhuis (Stadskanaal)
– Wilhelmina Ziekenhuis (Assen)

One Response

  1. Rian schreef:

    Even een kleine notitie, het haven ziekenhuis heeft geen bedden meer, de kinderafdeling is, net als alle andere afdelingen, verplaatst naar een van de andere ziekenhuizen in de Rotterdamse regio.
    Los daarvan konden wij bij zowel het wkz als het jbz weekkaarten kopen. Dat scheelde aanzienlijk in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.