NIEUWS – Anita Witzier loopt mee met NICU MMC voor tv-serie

Tv-presentatrice Anita Witzier loopt voor het programma Anita wordt Opgenomen mee met NICU artsen uit het Máxima Medisch Centrum (MMC) in de regio. In het derde seizoen van het programma bezoekt ze wekelijks andere ziekenhuizen en onderzoekt ze steeds andere specialismen.

Anita Witzier loopt mee met MMC voor tv-serie

In de eerste aflevering draait Witzier mee in het medisch team van de NICU, de neonatale intensive care unit van het MMC. Op die afdeling worden de allerjongsten in leven gehouden. Er liggen kinderen die soms met een termijn van maar 24 weken te vroeg geboren worden. In de aflevering komen zorgverleners en ouders aan het woord.

In totaal bestaat de serie uit zes afleveringen. De eerste, in het MMC, wordt op maandag 15 mei om 22.10 uur uitgezonden op NPO 1.

Via: Studio040.nl

One Response

  1. Jeanine Borgers schreef:

    Geweldig programma gisteravond. Mijn dochter kwam in 1982 prematuur ter wereld met 26 weken. Zij woog 1 pond. Ik heb niet geweten dat 26 weken de grens was in die tijd voor wettelijke levensvatbaarheid. Gelukkig maar. Wel hadden wij besloten als het eruit zag dat zij het niet zou redden of dat zij lichamelijk of geestelijk gehandicapt zou zijn, wij haar zouden laten gaan. Het was een zware tijd alleen zoveel jaar later kwam de grootste klap: het realiseren hoe het had kunnen uitkomen… het gaat nu heel goed met haar, geen rare of nare dingen overgehouden. Ik ben zo blij dat ik mijn dochter heb kunnen houden! dankzij het Universiteits ziekenhuis in Leiden, Dr. van Bel en zijn team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.