NIEUWS: 6 maart start het programma “Bevallen met…” op TLC

Gemiddeld worden er in Nederland 478 kinderen per dag geboren. Vaak in goed uitgeruste kraamkamers of thuis in eigen bed, soms op totaal onverwachte plaatsen zoals in een auto langs de kant van de snelweg. Maar waar de bevalling ook plaatsvindt, het is altijd een spannende en emotionele gebeurtenis. Om te ervaren hoe bijzonder elke bevalling is, volgen Victoria Koblenko, Dirk Zeelenberg, Do en Filemon Wesselink het werk van verloskundigen uit een ziekenhuis of een verloskundigenpraktijk. In de nieuwe serie Bevallen met… lopen ze een aantal diensten mee en mogen ze van dichtbij het bijzondere moment van de geboorte beleven. Per aflevering zien we één bekende Nederlander meelopen en net als de verloskundige weet hij of zij niet hoe de dag zal verlopen. Spannende dagen voor alle betrokkenen met als het goed is een wonderlijk resultaat. Bevallen met… is vanaf maandag 6 maart tot en met maandag 27 maart om 20:00 uur te zien bij TLC.

Door de ogen van de bekende Nederlander leren we de verloskundigen kennen, en via hen maken we kennis met de bevallende vrouwen en hun partners en gezinnen. Niet alleen voor de aanstaande ouders en de verloskundige is de bevalling een spannende gebeurtenis, ook de BN’ers leven zichtbaar mee en worden soms diep geraakt. Ze stellen zich kwetsbaar op en uiten hun emoties voor de camera. Voor even kunnen ze zich niet verschuilen achter de rol die ze gewend zijn aan te nemen op het podium, de set of in het theater. Ze worden met beide benen in de dagelijkse realiteit van de onvoorspelbare en dynamische wereld van de verloskunde getrokken.

Alles draait om de persoonlijke beleving van de betrokkenen en daarmee om de pure en authentieke emotie, zowel van de ouders en het medisch personeel als van de BN’er. De BN’er doet tevens de voice-over, waarbij hij/zij niet alleen zijn eigen ervaring deelt, maar ook aanvullende medische informatie geeft en uitleg over de handelingen van de verloskundige. Iedere bevalling is weer anders en in alle gevallen is het spannend hoe het afloopt.

  • maandag 6 maart:  Victoria Koblenko
  • maandag 13 maart: Dirk Zeelenberg
  • maandag 20 maart: Do
  • maandag 27 maart: Filemon Wesselink

(Afleveringen gemist? Kijk ze hieronder!)


Aflevering 1:


Aflevering 2:


Afdeling 3:


“Bevallen met…” is vanaf maandag 6 maart tot en met maandag 27 maart om 20.00 uur te zien bij TLC.

 


Meer weten over Neonatologie? Ga naar het NEO-ABC!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.