NIEUWS: Wolkenplafond voor afdeling Neonatologie van Sint Franciscus

Via: de Havenloods

Rotterdam – Dankzij een gift van ChipSoft heeft het Franciscus Vriendenfonds mooie led-panelen kunnen aanschaffen voor de afdeling Neonatologie van het Sint Franciscus Gasthuis. De gang op de afdeling heeft nu een mooi wolkenplafond met bloesem waardoor de gang een stuk lichter is geworden.

De led-panelen hebben een positieve invloed op de beleving en daardoor op het welzijn en de gezondheid van mensen die in de ruimte verblijven. Door de natuurlijke daglichtervaring worden stress- en angstgevoelens verminderd. De positieve reacties hierop inspireerden ook andere afdelingen van Franciscus Gasthuis om na te denken over verbeterpunten in de omgeving. Een daarvan was de afdeling Neonatologie. Belia Quak, afdelingsmanager Neonatologie: ‘De gang, waardoor ouders naar de couveuseafdeling lopen om bij hun baby te kijken, was erg lang en niet heel vrolijk. Voor ouders is het zorgelijk als hun kindje bij ons op de afdeling is opgenomen. Door de sfeer en omgeving aan te passen, door het lichter te maken, hopen wij de stemming van ouders, opa’s en oma’s positief te kunnen beïnvloeden. De led-panelen komen hier goed tot hun recht’.

ChipSoft

Franciscus Gasthuis & Vlietland is in oktober 2016 overgestapt op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD), HiX van ChipSoft. Alle zorgverleners op alle 5 locaties werken nu vanuit één geïntegreerd elektronisch patiëntendossier. Hierdoor kunnen patiënten erop vertrouwen dat hun medische gegevens altijd beschikbaar en actueel zijn, ongeacht op welke locatie zij worden behandeld. ChipSoft wilde graag zijn steentje bijdragen aan een mooier verblijf voor de patiënten en heeft daarom een donatie gedaan aan het Franciscus Vriendenfonds.

 


Kijk ook op het NEO-ABC.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.