Soms zeggen beelden meer dan woorden….

Vandaag is het 1 mei, Dag van de Couveuseouders.

Processed with MOLDIVEen dag dat we stil staan bij ouders van kinderen die in een couveuse hebben gelegen, door prematuriteit, dysmaturiteit en/of ernstig ziek zijn. De oorzaken zijn vaak onduidelijk, de achtbaan is vaak vreselijk en uitstappen is onmogelijk. Gevoelens van machteloosheid, wanhoop en onbegrip lopen als een rode draad door de hele periode op de Neonatologie. Gezinnen vallen uit elkaar, ouders… verliezen hun baan en vriendschappen verdwijnen…. En toch kunnen we genieten van de kleine mijlpalen…. Elke dag….

Vandaag denken we aan al die ouders die nu ongerust in het ziekenhuis of thuis zitten, hopend op een lange toekomst met hun kinderen. Lichamelijke en/of geestelijke beperkingen komen veel voor bij te vroeg geboren kinderen, denk bijvoorbeeld aan long, hart en darm problemen, autisme en adhd. Elke dag worden 48 kinderen te vroeg geboren, elke dag komen er 96 couveuseouders bij (bron: CBS).

Vandaag denken we ook aan die ouders die hun kind(eren) hebben moeten verliezen. Elke dag overlijden drie kinderen aan de gevolgen van een vroeggeboorte.

Elke dag groeit het aantal, elke dag is het een Prematurendag!

Vandaag is het 1 mei, Dag van de Couveuseouders. Steun ons!

Enjoy the little things!

‪#‎PreemiePower‬

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.