Het is elke dag een Prematurendag…..

Welkom op deze nieuwe website! Sterker, welkom bij onze nieuwe Stichting!

Stichting Prematurendag heeft als doel meer begrip en awareness te creëren voor de wereld waar ouders van Couveusekinderen zich bevinden. Wist u bijvoorbeeld dat er per dag achtenveertig kinderen (bron: CBS 2015) te vroeg worden geboren, soms al in week 24 van de zwangerschap? Dat betekent dus dat één op de tien kinderen in Nederland prematuur is. Wist u ook dat elke dag drie kinderen overlijden aan de gevolgen van prematuriteit? Meer dan duizend kinderen per jaar zullen nooit leren lopen, leren zwemmen, naar school gaan….. Wist u dat door de gevolgen van de vroeggeboorte de kans op bijvoorbeeld autisme, zowel geestelijke als lichamelijke beperkingen, gedragsproblemen (bv ADHD), allergieën groter is?

Stichting Prematurendag zal zich inzetten in de (social) media om zoveel mogelijk kennis te verspreiden. Ook zullen we events organiseren, voor zowel de kinderen, de ouders en directe omgeving. Verder zijn wij in te zetten om gastlessen te geven op scholen, bij bedrijven en bij events. Onze website zal veel informatie bevatten, persoonlijke blogs van ouders, verwijzingen naar andere websites en een mooie webshop met artikelen speciaal voor de kinderen en ouders.

Zoals u nu ziet, zijn we net gestart en moeten we nog veel doen. Niets is gratis, alles kost geld en toch willen wij ons belangeloos gaan inzetten. Daar kunt u bij helpen…. Hoe? Middels giften, sponsoring al dan niet in natura en het delen van de berichten, posts, blogs en foto’s, of als vrijwilliger…. nu al iets doen? GRAAG! elkedag@prematurendag.nl

Elke dag belanden achtenveertig kinderen in de Couveuse, samen met hun ouders. Elke dag is een Prematurendag! We gaan het NU veranderen!

Immers, het is elke dag een nieuwe Prematurendag!

Voor meer informatie verwijzen we u voorlopig naar onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/prematurendag)

#Prematurendag

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.