Zorgverlener: Wat kan jij doen?

Wat kunnen jullie doen op de Dag van de Couveuseouders?

Jullie ondersteuning en begeleiding is zo ontzettend belangrijk voor ouders van Couveusekinderen. Jullie zijn er niet alleen voor de kinderen, uiteraard ook voor ons! De tips, de lieve woorden, de schouder die we soms zo nodig hebben…. en tegelijk zijn jullie ook gewoon mensen met emoties. De verpleging, artsen, specialisten en alle andere zorgverleners zijn ontzettend belangrijk voor ons en daarom willen je vragen “onze” dag mee te vieren!


“Red één leven en je bent een held…. Red elk jaar honderden levens en je bent NICU zorgverlener!”

Dit is hoe jullie samen met ons de dag kunnen vieren:

  1. Help de ouders mee de wereld van Neonatologie bekend te maken. Dit kan je doen door de berichten te delen via de social media en ook door zelf aanwezig te zijn op de verschillende evenementen en bijeenkomsten die worden georganiseerd. Kijk hier voor op “Spread the word!” (Nederlands, Engels)
  2. Draag ons bekende Every little step, a big Miracle.” polsbandje. Heb je deze nog niet, je kan het bandje hier bestellen.
  3. Hang onze posters op in het ziekenhuis en op de afdeling (.jpg, .png, .pdf Onze algemene posters zijn hier te vinden. klik op de rechtermuis knop, “save as” of “doel opslaan als”.
  4. Neem iets lekkers mee voor op de afdeling en vier het samen met de ouders.
  5. Lees ook de blogs geschreven door ouders van couveusekinderen. Deze blogs zijn zorgvuldig samengesteld door ouders van couveusekinderen en geven nog meer ideeën over wat je voor ze kan betekenen. Ze hebben jullie hulp namelijk keihard nodig, het hele jaar door!
  6. Ben actief op de social media. Hier kan je teksten, afbeeldingen, foto’s en quotes vinden die je kan delen. Klik hier voor onze Facebook pagina.