Familie en vrienden: Wat kunnen jullie doen?

Wat kunnen jullie doen op de Dag van de Couveuseouders?

Wanneer hun kind(eren) word(en) geboren belanden Ouders van Couveusekinderen in een volkomen vreemde en onbekende wereld. Een wereld die  als zeer angstig wordt ervaren. En toch…. ondanks alle gebeurtenissen, laten de papa’s en mama’s hun enorme kracht zien…. elke dag opnieuw. De Dag van de Couveuseouders is een dag speciaal voor deze ouders, om te laten zien dat ze niet alleen ontzettend trots zijn op de kleine grote helden, maar ook zeker op hun zelf! Zij verdienen het om deze dag te vieren!

In Nederland leven honderdduizenden ouders elke dag, met de gevolgen van de periode op een Neonatologie afdeling.
Dit is wat jullie voor de ouders kunnen betekenen om deze dag te vieren:
  1. Kijk naar onderstaande video en deel deze, we zijn je hiervoor echt dankbaar! (klik hier voor Youtube)
  2. Laat aan ze zien dat je geïnteresseerd bent. Wanneer je meer bewust bent van deze wereld, kan je meer begrip tonen voor de situatie. Kijk op deze website en blader door de verschillende onderwerpen en de blogs van de ouders. En draag ons polsbandje om te laten zien dat je deze dag belangrijk vindt voor ons. Je kan deze hier bestellen.
  3. Doneer aan ons mooie programma Sew4NICU. Klik hier om dat te doen.
  4. Help de ouders mee de wereld van Neonatologie bekend te maken. Dit kan je doen door de berichten te delen via de social media en ook door zelf aanwezig te zijn op de verschillende evenementen en bijeenkomsten die worden georganiseerd. Kijk voor o.a. de teksten hier voor op “Spread the word!” (Nederlands, Engels).
  5. Pas je profielfoto aan op Facebook, Twitter en Instagram. Klik op deze link voor meer.
  6. Zijn de ouders nog in het ziekenhuis, neem wat lekker mee op deze dag. Vergeet daarbij de zorgverleners niet, zij zorgen namelijk niet alleen voor de kinderen, uiteraard ook voor de ouders.
  7. Vier de Dag van de Couveuseouders en maak er foto’s van. Deel deze via onze Facebookpagina en je eigen social media en gebruik de hashtag #DagvandeCouveuseouders.
  8. Lees ook de blogs van couveusouders. Deze blogs zijn zorgvuldig samengesteld door ouders van couveusekinderen en geven nog meer ideeën over wat je voor ze kan betekenen. Ze hebben jullie hulp namelijk keihard nodig, het hele jaar door!