Dag van de Couveuseouders

Wat kan jij doen op de Dag van de Couveuseouders

Voor de groot(ouders) van Couveusekinderen

 

Wanneer hun kind(eren) word(en) geboren belanden Ouders van Couveusekinderen in een volkomen vreemde en onbekende wereld. Een wereld die  als zeer angstig wordt ervaren. En toch…. ondanks alle gebeurtenissen, laten de papa’s en mama’s hun enorme kracht zien…. elke dag opnieuw. De Dag van de Couveuseouders is een dag speciaal voor jou, om te laten zien dat je niet alleen ontzettend trots bent op je kleine grote held, maar ook zeker op je zelf! Jouw enorme inzet, jouw liefde is het grootste cadeau, die je kan geven aan jouw kind(eren) en dat verdiend het om dat te vieren!

Op Wereld Prematurendag (17 november) is het de dag voor onze kinderen… Vandaag is het onze dag!

Dit is wat we voor elkaar kunnen betekenen om “onze” dag te vieren:

 1. Kom op zondag 7 mei naar onze Picknick @ the Parc event in Breda of Groesbeek. Lees hier meer! En kan je er niet bij zijn, geniet van jouw dag. Ga iets leuks doen, wanneer dat mogelijk is. Zit je in het ziekenhuis, attendeer de verpleging en geef ze een extra pluim. Immers, we zijn erg blij dat ze voor onze kinderen zorgen!
 2. Deel onderstaande video op alle social media met #DagvandeCouveuseouders (klik voor Youtube).
 3. Doneer aan ons mooie programma Sew4NICU. Klik hier om dat te doen.
 4. Ga naar onze Facebookpagina en plaats een mooie foto van jezelf, samen met je grote held(en) en vertel je verhaal, deel je ervaringen en de mijlpalen. Kijk hier voor op “Spread the word!” (Nederlands, Engels)
 5. Pas je profielfoto aan, zodat iedereen kan zien dat jij de Dag van de Couveuseouders viert. Klik hier voor de Twibbon.
 6. Wordt lid van onze Facebookgroep, een groep met meer dan 1100 Couveuseouders. We helpen elkaar en delen onze mijlpalen. Geven elkaar goede tips en tricks en soms bieden we elkaar die schouder die zo nodig is.
 7. Laat iedereen kennismaken met “onze” dag, vooral je familie en vrienden (klik zodat ze kunnen zien wat zij kunnen doen). Ze moeten weten dat het vandaag onze dag is. En laat ze kennismaken met ons Winkelcentrum, zodat ze lekker kunnen shoppen voor ons.
 8. Schrijf een blog, meld je aan als vrijwilliger bij ons, organiseer iets leuks voor jezelf en andere couveuseouders die je kent en laat ons dat weten.
 9. Draag ons bekende Every little step, a big Miracle.” polsbandje. Heb je deze nog niet, je kan het bandje hier bestellen.
 10. Vertel jouw Neonatologie afdeling dat deze dag bestaat. En vraag of je ze iets lekkers kan brengen. Ze zorgde immers niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor jou. Een kleine tip, vaak houden ze vooral van hartig.
 11. Maak foto’s van jezelf en familie en vrienden, dat jullie de Dag van de Couveuseouders aan het vieren zijn. Plaats de foto’s op je eigen Facebook, Twitter en Instagram. En uiteraard op onze pagina, zodat iedereen het kan zien! Gebruik hierbij de hashtag #DagvandeCouveuseouders.
 12. En uiteraard, deel onze berichten, onze foto’s en video’s ook op de social media!

Laat aan de wereld zien dat wij deze dag echt verdienen!

 

 

(Visited 531 times, 1 visits today)