Je hebt een gebakje gekregen!

Klik voor een vergroting

Speciaal voor de “nieuwe” couveuseouders zijn er door meer dan 50 vrijwilligers in ons programma Bake4NICU honderden muffins, cupcakes, cakes, boterkoeken, etc. gemaakt, welke op Wereld Prematurendag worden verspreid over de ziekenhuizen in Nederland en België met een neonatologie afdeling. Een gebakje met een hele belangrijke betekenis, die we je zo meteen gaan uitleggen. Op deze pagina staat ook de flyer die bij het gebakje zit.
Allereerst, gefeliciteerd met jouw zoon en/of dochter. En in het geval van een meerling uiteraard meervoud. Gefeliciteerd, want dat zeggen we bij de geboorte van zo’n wonder.

Te vroeg, te klein en ernstig ziek

Jouw superheld is wel te vroeg, te klein en/of ziek geboren en dat is de reden waarom we jou dit gebakje willen geven. Het gebakje is zelf gemaakt door een mede-couveuseouder, een mama die ook op een afdeling als deze met haar kind(eren) heeft gezeten, of een andere vrijwilliger. De ervaringen die wij als ouders hebben willen we graag met je delen, om elkaar te helpen, te ondersteunen, een schouder te zijn en ook om van elkaar te leren.

Elke dag

Couveuseouders hebben elke dag te maken met alarmen, bezoekende artsen en emoties als wanhoop, machteloosheid en ongerustheid. Dit terwijl we positieve energie en prikkels nodig hebben, om weer elke dag naar de neonatologie afdeling te gaan. Positieve energie die wij als ouders weer overdragen aan onze zieke kinderen. Belangrijk is dus elke kleine vooruitgang, elke mijlpaal te vieren. Stichting Prematurendag viert dat graag samen met jullie en uiteraard ook met de zorgverleners mee. Want ook zij moeten de feestjes met ons mee vieren. Wat zijn wij ontzettend blij met het harde werk van de zorgverleners, het zorgen voor onze kinderen en de schouders die zij ons bieden wanneer we verdrietig zijn.

Vier vandaag Wereld Prematurendag en vier èlke dag èlke vooruitgang, èlke kleine verbetering, èlke mijlpaal!

 

het “Anna” vlaggenlijntje van Sew4NICU

 


Handige links:
www.prematurendag.nl/start
: dè startpagina voor op de Neonatologie afdeling met alle handige links voor couveuseouders.
www.NEO-ABC.nl: alles over de Neonatologie afdeling en terminologie.
www.PreemieShop.nl: Koop hier de kraamcadeaus en andere boodschappen en steun Stichting Prematurendag
www.Sew4NICU.nl: Omdat elk pasgeboren kind mooie kleertjes verdient.
www.WereldPrematurendag.nl: 17 november, waarop we wereldwijd veel aandacht schenken aan een vroeggeboorte
www.DagvandeCouveudeouders: eerste zondag in mei, waarop we veel organiseren dóór ouders, vóór ouders.

Stichting Prematurendag

De honderden vrijwilligers bij Stichting Prematurendag zijn allemaal zelf ouders van couveusekinderen èn/of mensen die uit hun vak veel met couveuseouders te maken hebben, zowel medisch als op een andere manier. Samen is er veel contact, zijn er contactdagen en avonden, spreken mensen gewoon met elkaar af. Dit logenotencontact is erg belangrijk, zowel voor de verwerking en ook voor een extra steun. Onze Stichting behartigt ook de belangen van couveuseouders. Denk daarbij aan hulp bij het vragen van verlof (bij werkgever èn UWV), hulp bij zorgverzekeringen en veranderingen in wet-en regelgeving (mooi voorbeeld is onze actie m.b.t. het Vaderschapsverlof).

Informatie, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Dóór ouders, vóór ouders…

Ook steunen wij de ouders in de ziekenhuizen met het belangeloos geven van kleding, dekentjes en andere items, allemaal zelf ontworpen patronen, met de hand gemaakt door de vrijwilligers (programma Sew4NICU). Overige steun is onze CleverBaby App, voor op de tablet of mobiele telefoon, waarmee je alles (informatie, statistieken, dagboek, foto’s, etc) kan bijhouden tijdens het verblijf in het ziekenhuis en daarna. Deze app is speciaal ontwikkeld voor ouders van couveusekinderen. En uiteraard biedt deze website enorm veel duidelijke en juiste informatie, blogs met ervaringen van couveuseouders en de laatste nieuwsberichten. Stichting Prematurendag is ANBI en CBF (audit in progress) gecertificeerd en 100% afhankelijk van giften, donaties en inkomsten uit verkopen uit de PreemieShop. Steunt u ons ook? Lees hier hoe u dat kan doen, ook zonder financiële bijdrage.