17 november: Wereld Prematurendag

Elk jaar wordt op 17 november, Wereld Prematurendag extra aandacht gevraagd voor de problemen rond een vroeggeboorte en de wereld van Neontalogie. Stichting Prematurendag richt haar aandacht met name op Nederland en België. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij. Prematuur geboren kinderen hebben een grote kans op het krijgen van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps.

Voor de media hebben we een aparte pagina, die u hier kunt vinden.

Op zondag 11 november in 2018 trapte KRO Kruispunt de week van de vroeggeboorte af.  De reportage van KRO Kruispunt over de Neonatologie afdeling kan je hier bekijken. Vorig jaar op 27 oktober 2019 kwam een vervolg op deze aflevering: Te vroeg geboren; hoe gaat het nu verder? En dit jaar zitten we samen in een enorme Corona Crisis, die ook de ouders van deze te vroeg, te klein en ernstig ziek geboren kinderen enorm treffen.

Ook dit jaar wordt op donderdag 17 november 2022 Wereld Prematurendag gevierd en worden meerdere activiteiten georganiseerd, zowel door vrijwilligersorganisaties, zorgverleners, bedrijven en ziekenhuizen. Deze activiteiten vinden zowel lokaal als digitaal plaats. Wilt u dat uw activiteit wordt vermeld, laat ons dat dan weten via ikdoemee@prematurendag.nl

English version video: https://youtu.be/3AepHE7ZovY

Social Media

Je kan ons ook helpen door onze Facebook pagina te “liken” en ons te volgen via LinkedIn, Twitter en Instagram. Onze video’s zijn te zien op YouTube. Rechtsboven op deze site ziet u de icoontjes met de links. Verder kunt u uw profielfoto op de social media (Facebook, Twitter en Instagram) aanpassen.

Uiteraard wordt het zeer gewaardeerd, wanneer u de berichten, blogs, video’s en overige informatie deelt met uw netwerk. Zo bereiken we de meeste mensen, om meer begrip en awareness te creëren voor de wereld van de Neonatologie. Gebruik zoveel mogelijk #WereldPrematurenDag, #wpd2021 en #PreemiePower, zodat we hoog in de ranking lijsten kunnen komen. Dit is belangrijk voor een groot bereik!