17 november: Wereld Prematurendag

Op 17 november, Wereld Prematurendag, wordt extra aandacht gevraagd voor de problemen rond een vroeggeboorte. Stichting Prematurendag richt haar aandacht met name op Nederland en België. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren. Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij. Prematuur geboren kinderen hebben een grote kans op het krijgen van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps.

Voor de media hebben we een aparte pagina, die u hier kunt vinden.

Op zondag 11 november in 2018 trapte KRO Kruispunt de week van de vroeggeboorte af.  De reportage van KRO Kruispunt over de Neonatologie afdeling kan je hier bekijken. Vorig jaar op 27 oktober 2019 kwam een vervolg op deze aflevering: Te vroeg geboren; hoe gaat het nu verder? En dit jaar zitten we samen in een enorme Corona Crisis, die ook de ouders van deze te vroeg, te klein en ernstig ziek geboren kinderen enorm treffen.

Op zondag 17 november Wereld Prematurendag worden meerdere activiteiten georganiseerd, zowel door vrijwilligersorganisaties, zorgverleners, bedrijven en ziekenhuizen. Deze activiteiten vinden zowel lokaal als digitaal plaats. De aankomende maand zal via onze Facebookpagina activiteiten gedeeld worden van de deelnemende organisaties. Wilt u dat uw activiteit wordt vermeld, laat ons dat dan weten via ikdoemee@prematurendag.nl

Speel af

English version video: https://youtu.be/3AepHE7ZovY

Social Media

Je kan ons ook helpen door onze Facebook pagina te “liken” en ons te volgen via LinkedIn, Twitter en Instagram. Onze video’s zijn te zien op YouTube. Rechtsboven op deze site ziet u de icoontjes met de links. Verder kunt u uw profielfoto op de social media (Facebook, Twitter en Instagram) aanpassen. We hebben een Nederlandse, een Belgische en een Engelse versie.

Uiteraard wordt het zeer gewaardeerd, wanneer u de berichten, blogs, video’s en overige informatie deelt met uw netwerk. Zo bereiken we de meeste mensen, om meer begrip en awareness te creëren voor de wereld van de Neonatologie. Gebruik zoveel mogelijk #WereldPrematurenDag, #wpd2019 en #PreemiePower, zodat we hoog in de ranking lijsten kunnen komen.

Promotiemateriaal

Ook kunt u in uw winkel, ziekenhuis of praktijk aandacht besteden aan Wereld Prematurendag. Op onze promotie pagina kunt u posters, kleurplaten, logo’s en heel veel andere dingen vinden die u wellicht kan gebruiken. U bent vrij deze te gebruiken!