Wereld Prematurendag

blowupmedia_rotterdam_wpd11Op 17 november, Wereld Prematurendag, wordt aandacht gevraagd voor de problemen rond vroeggeboorte. In Nederland worden jaarlijks 15.000 baby’s te vroeg geboren. Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse vaak nog lang niet voorbij. Prematuur geboren kinderen hebben een grote kans op het krijgen van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps.

100 dagen voor Wereld Prematurendag zal de actie website www.wereldprematurendag.nl worden opgestart. Op deze website worden alle activiteiten voor Wereld Prematurendag verzameld. Kijk ook naar onze video: “100 days countdown”.

Op Wereld Prematurendag worden meerdere activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vinden zowel lokaal als digitaal plaats. De aankomende maand zal op deze pagina een overzicht gezet worden van alle activiteiten van de deelnemende organisaties. Wilt u dat uw activiteit wordt vermeld, laat ons dat dan weten via ikdoemee@prematurendag.nl

Je kan ons ook helpen door onze Facebook pagina te “liken” en ons te volgen via LinkedIn, Twitter en Instagram. Onze video’s zijn te zien op YouTube. Rechtsboven op deze site ziet u de icoontjes met de links.

Uiteraard wordt het zeer gewaardeerd, wanneer u de berichten, blogs, video’s en overige informatie deelt met uw netwerk. Zo bereiken we de meeste mensen, om meer begrip en awareness te creëren voor de wereld van de Neonatologie. Gebruik zoveel mogelijk #WereldPrematurenDag, #wpd2017 en #PreemiePower, zodat we hoog in de trending lijsten kunnen komen.

 

De Video:

(Visited 4.433 times, 7 visits today)