Welkom op onze Website!

Beste Student(e),

Wat fijn dat je op onze website kijkt, we willen je namelijk wat vertellen. Jij bent namelijk heel belangrijk voor ons en onze kinderen. We willen je heel graag nu uitleggen waarom:

“De meeste innovaties worden ontwikkeld door studenten, omdat zij met een ander, kritisch en vernieuwend blik naar de huidige processen kijken.” – Sander Jonker, Voorzitter Stichting Prematurendag

Even voorstellen…

Wij zijn ouders van couveusekinderen en we zijn een groep van honderdduizenden mensen in Nederland en België. In de hele wereld zijn we uiteraard met miljoenen. Dit klinkt waarschijnlijk als een groot aantal, maar is niet gek, wanneer je weet dat in Nederland elke dag achtenveertig kinderen te vroeg worden geboren. Ook kunnen onze kinderen te klein en/of ernstig ziek geboren worden. Elke dag overlijden drie van onze kinderen aan de gevolgen. Onze kinderen belanden allemaal op een Neonatologie afdeling, waar ze door teams van tientallen geweldige zorgverleners en specialisten geholpen worden verder te ontwikkelen. Vaak moeten we als gezin, maanden in een ziekenhuis verblijven voordat we naar huis kunnen. Wanneer we eindelijk allemaal thuis zijn, zijn er vaak nog vele medische trajecten te volgen. Autisme, ADHD en andere ontwikkelingsstoornissen, orgaanproblemen en chronische ziekten als astma en BPD, hartafwijkingen en ook een gewone griep die levensbedreigend kan zijn, hebben vaak een oorsprong in een vroeggeboorte. Gelukkig worden de meeste van onze kinderen gezond volwassen, geven ze ons kleinkinderen en maken zij het verschil in de wereld. Sterker, de kans is tien procent dat je zelf een Preemie bent! Als ouder lopen wij tegen veel problemen aan en voelen we ons vaak onbegrepen. Wet- en regelgeving is zeer onvoldoende, zorgverzekeraars weten vaak niet wat di echte situatie is. Onze familie en vrienden willen graag helpen, alleen weten vaak niet echt hoe. In het ernstige geval vallen onze gezinnen uit elkaar, verliezen we onze baan en kunnen we niet de toekomst bieden aan onze kinderen, die we zo graag hadden willen geven….. Kijk en luister ook eens naar onze video onderaan deze pagina.

Stevie Wonder, Einstein en Sr. Winston Churchill zijn allen te vroeg geboren. Stevie’s blindheid is een gevolg van zijn vroeggeboorte (zie ook ROP)

Hoe maak jij voor ons het verschil…

Onze kinderen verdienen het allerbeste en dat kan alleen, wanneer wij als ouders hen het beste kunnen bieden. Wet- en regelgeving moet snel veranderd worden, er moet meer onderzoek gedaan worden naar de oorzaken van een vroeggeboorte. Ook Neonatologie heeft veel meer behoefte naar meer technische hulpmiddelen. Studeer jij verpleegkunde, pedagogiek, SPH, zit je op de PABO of politicologie. Ga jij je specialiseren in een medische, sociale, economische, maatschappelijke en/of technische studie? Deze website kan je wellicht dan ook helpen met informatie. Om te kunnen veranderen is het noodzakelijk eerst goed te begrijpen waarom te veranderen. Die basis begint bij meer begrip over onze wereld, en meer bewustwording over de gevolgen van een vroeggeboorte. Hier is heel veel innovatie, kennis en kunde voor nodig en daar hebben we jou heel hard bij nodig!

Eén op de tien kinderen wordt te vroeg geboren! Grote kans dat we jou ook in de toekomst kunnen ondersteunen.

Financiële middelen…

Stichting Prematurendag heeft als doelstelling meer begrip en bewustwording te creëren voor de wereld van Neonatologie, de afdeling waar te vroeg, te klein en ernstig zieke kinderen op belanden. Met deze doelstelling leggen we de basis voor verandering, waar heel veel geld voor nodig is. Als Stichting zijn we dus afhankelijk van donaties en giften van derden en speciaal voor jullie hebben we een programma ontwikkeld, zodat ook studenten ons kunnen ondersteunen, zonder dat dit extra geld kost. Op onze website is een heel winkelcentrum ingericht, waar je bijna alles kan kopen in de webwinkels waar je dit normaal ook al doet. Het mooie is dat deze bedrijven een percentage van de opbrengst doneren aan ons. Belangrijk is dat je wel via onze speciale pagina naar deze winkels gaat, zodat zij kunnen zien dat jullie via ons zijn gekomen. Dit gebeurd door middel van een zogenoemde Cookie. Op deze manier steun je onze doelen, onze evenementen, onze begeleiding en andere activiteiten (bijvoorbeeld de Clever Baby App) die wij ontwikkelen voor ouders van couveusekinderen. We geven als ervaringsdeskundigen ook masterclasses en lezingen bij bedrijven, op scholen en bij studieverenigingen.
Dus, wil je een nieuwe iPhone of een spijkerbroek, wil je je moeder een bloemetje geven, omdat ze de altijd maar de was voor je doet of even er lekker even tussenuit op vakantie? Heb je boeken nodig, een nieuwe uitzet, omdat je op kamers gaat of wil je gewoon de gaafste, beste en/of de goedkoopste spullen vinden? Ga dan naar het Prematurendag Winkelcentrum!

Lekker shoppen dus!

Dit is een aantal winkels die wellicht interessant voor je zijn. Ga naar het Prematurendag Winkelcentrum waar je nog tientallen andere winkels tegen komt:

1. Bol.com
2.Hema
3. Coolblue NL
4.   C&A
5. AliExpress
6. Drogisterij.net Baby
7. VT Wonen
8. Coolblue BE
9. Neckermann Reizen
10. Bakker.com (tuin en planten)


Ga hier naar het Prematurendag Winkelcentrum en steun ons!