Initiatieven

Sew4NICU | Veel gestelde vragen | Initiatieven | Sponsors | Ziekenhuizen | Ervaringen Ouders


Abbieke’s Gift

Geschiedenis | NICU Dagboek | Patronen | Foto’s

Pakjes, rompertjes, vestjes, mutsjes en jurkjes zijn zo vreselijk moeilijk om aan te komen als je nét ouder geworden bent van een prematuurtje. Vooral in het begin, wanneer het huidje nog zo dun is en er nog zo veel alarmen afgaan, is het fijn als de kleintjes onder een klein zacht couveuse dekentje kunnen liggen. Of onder een mooi gekleurd dekentje tijdens het buidelen bij papa en mama.

“Abbieke’s Gift” is een initiatief van Sabrina van Doesburg, mama van Abigail

Het moment van “eerste kleertjes” is ineens daar, en daar kan je niet altijd even goed op voorbereid zijn. Ziekenhuizen zijn hier niet altijd toe in staat om deze pakjes en dekentjes te verzorgen. Dat hoeft ook niet he maar het is zo fijn als ze die in voorraad in de kast hebben liggen en kunnen gebruiken voor jouw kindje.

Abigail, ons eigen dochtertje, mocht onder zo’n dekentje liggen toen ze net in haar glazen huisje lag. Dat maakt het zoveel meer vertrouwd, thuis, warm – liefdevol. Een verpleegkundige maakt in haar vrije tijd ook dekentjes voor gebruik in de couveuse. Lieve mensen hebben een inktvisje gehaakt. Op dat moment zelf was ik niet in staat te naaien.
Abigail is geboren na 28 weken zwangerschap met een groei achterstand van drie weken waardoor zij nog maar 780 gram woog bij geboorte. Artsen probeerden de zwangerschap nog te rekken op de dag van de opname maar dat mocht niet baten, een dag later was ze geboren en woonde ze vanaf dat moment in haar glazen huisje.

Kleine dekentjes, en wanneer ze mogen, kleine kleertjes en mutsjes, helpen het kindje op op temperatuur te blijven, en vaak kan de couveuse zelfs een graadje lager. We maken het, en geven het aan het ziekenhuis, voor de kleine helden en ook een deel voor onszelf. Er is iets therapeutisch aan het maken van de hele kleine kleertjes heb ik zelf ervaren. Zeker ook het praten met de verpleging nog en je kindje op de NICU  laten zien doet zoveel voor de harde, maar ook mooie herinneringen.

 


Wil je jouw initiatief ook aansluiten bij Sew4NICU, neem dan contact met ons op.