Ervaringen van mensen over Sew4NICU

Sew4NICU | Veel gestelde vragen | Sponsors | Ziekenhuizen | Ervaringen


Wij maken voor de duizenden Couveuseouders hele mooie kleding, dekentjes en andere artikelen. Uiteraard horen we graag wat iedereen van onze belangeloos gemaakte artikelen vindt. Wil jij ook jouw ervaring delen? Doe dit via ons contactformulier.

De ervaringen

Marianne Fiks (Vrijwilligster)
“Waarom ik dit doe, is uit liefde voor elk kind. Een kind dat te wereld komt, zo klein en zo vechten moet. Een kind dat zo klein is en niet op deze aarde mag blijven verdient een mooi afscheid. Voor de ouders doe ik dit natuurlijk ook. Dat je weet, dat er van jouw kind gehouden wordt, door iemand die je niet kent, maar er toch voor je is. Ik kan mij gelukkig niet voorstellen, wat het is om een kindje te krijgen, die zo moet vechten voor zijn leven of die niet mag blijven.”

 

Margret Geurts (Vrijwilligster)
Ik vind het een eer om een pakje te maken voor een prematuur baby. Het geeft niet alleen mij, maar ook de ouders een gevoel van warmte, om hun lieveling te omhullen met iets zachts en warms.

 

Ann (Mama van 4 kanjers en 1 sterrenkindje)
Op 11 januari 2000 wordt onze millenniumbaby geboren, 11 weken te vroeg. Na 1 week mochten we hem voor de eerste keer vastnemen. Een mijlpaal! Een aantal weken later mochten we hem voor de eerste keer kleertjes aandoen, weer een stapje dichter bij huis. En dit gevoel wil ik andere ouders ook kunnen geven: kleertjes kunnen aandoen die passen, die imperfect zijn, maar met zoveel liefde gemaakt in felle kleurtjes, pastelkleurtjes,…. Het gevoel dat ze een stapje dichter bij huis zijn. Maar ook als het niet zo goed gaat kan het een troost zijn: afscheid kunnen nemen in een pakje dat je zelf hebt kunnen kiezen.

 

Runa (Vrijwilligster)
Ik ben geen mama van een sterrenkindje of van een prematuurtje.
Ik ga de tekstjes die op de kleding worden gestreken, maken zodat ik op deze manier probeer de gevoelens van de ouders beter te begrijpen. Laten zien dat ze er niet alleen voor staan. De hele situatie van Abigail (Abbieke’s Gift) heeft mij zo geraakt want we waren samen zwanger. Normaal gezien verschilde we 3 maanden, maar Abigail wilde vroeger komen dan ons Alyssa. Het verhaal heeft mij zo intens gepakt, dat ik daarom iets wilde doen. Dit is ook Sabrina haar mooie droom. En als haar soulsister wil ik van op afstand een steendje bijdragen.