PETITIE: Stop de Melkoe NU

Klik hier om meteen naar de petitie te gaan: Stop de Melkkoe NU!

In Nederland heeft iedereen recht op goede en goede bereikbare zorg, wat zelfs in de wet is geregeld. Alleen is deze zorg niet goed voor iedereen bereikbaar door een waanzinnig parkeerbeleid bij vele ziekenhuizen. Patiënten, cliënten, ouders van zieke kinderen en andere bezoekers zijn vaak vele honderden euro’s kwijt, alleen maar om dat ze zorg nodig hebben. 

Al meer dan acht jaar wordt er door de landelijke overheid, de gemeentelijke overheden, de ziekenhuizen en eigenaren van parkeergarages gediscussieerd over de belachelijke hoge kosten voor parkeren bij de ziekenhuizen. Iedereen is het er namelijk mee eens dat deze kosten vaak veel te hoog zijn. Tot op de dag van vandaag is er alleen niets veranderd, sterker, de kosten blijven maar stijgen, met als gevolg dat vele gezinnen in Nederland in de financiële problemen zijn gekomen.

Kan jij kiezen tussen het betalen van de huur, of bij jouw ernstig zieke kind zijn in het ziekenhuis?

Alternatieven

Vooral ouders van (chronisch) zieke kinderen en de partners van zieke volwassenen ervaren een enorme financiële druk. Vaak zijn deze mensen al diep getroffen door andere bijkomende (medische) kosten welke niet vergoed worden. Openbaar vervoer, de fiets of andere vervoersmogelijkheden zijn meestal geen (goed) alternatief, waardoor deze mensen gedwongen zijn de hoge kosten te betalen. Keuzes moeten worden gemaakt tussen huur en het bezoeken van je naaste.

“Ons kind is ernstig ziek en we zijn al meer dan 1200 EUR kwijt aan parkeerkosten!”

Petitie

Patiënten, Cliënten en ouders van (chronisch) zieke kinderen hebben het gevoel dat ze worden gebruikt als Melkkoe om de balans van het ziekenhuis sluitend te krijgen.
Stichting Prematurendag en Stichting LIVA hebben als belangenbehartiger van vele duizenden gezinnen in Nederland samen het initiatief genomen een petitie te starten om dit enorme maatschappelijke probleem aan de kaart te stellen. Al acht jaar hebben de verantwoordelijke organisaties de kans gehad om met goede alternatieven te komen. Het enige wat is gebeurd dat de kosten voor parkeren nog veel hoger zijn geworden. De petitie wordt verder ondertekend door Stichting Kind en Ziekenhuis, de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM), de Vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap (BOSK), Stichting Hart voor Hellp en Stichting Een glimlach doet wonderen, met ondersteuning van de Patiëntenfederatie Nederland.

Wil jij je als organisatie ook aansluiten, stuur dan een mail naar info@stopdeMelkkoe.NU


We willen dat het NU verandert! Jij ook?

Ga dan nu naar www.StopdeMelkkoe.NU, teken de petitie en deel dit bericht!


Stichting Prematurendag is een landelijk platform vóór en dóór ouders van couveusekinderen. Door het bieden van informatie, het mogelijk maken van lotgenotencontact en het behartigen van de belangen van de couveuseouders, proberen we de wereld van de Neonatologie afdeling, waar te vroeg, te klein en ernstig ziek geboren kinderen verblijven, naar buiten te brengen. Landelijk zijn hiervoor meer dan 200 vrijwilligers actief, om dit zowel nationaal, regionaal als lokaal mogelijk te maken. Diensten zijn onder andere het belangeloos aanbieden van speciaal ontworpen kleding aan de aller aller kleinsten (Sew4NICU), juiste en duidelijke informatie verschaffen door middel van een website en blogs, een app voor in het ziekenhuis (EPD Cleverbaby) en het ondersteunen bij zorgverzekeringen en (kraam)verlof. Alle programma’s zijn ontwikkeld dóór en vóór ouders van couveusekinderen.

Stichting LIVA ondersteunt en helpt gezinnen in Nederland met gezondheidsproblemen in de zwangerschap, of gezinnen waarvan hun kind een chronische, terminale, levensbedreigende ziekte of een handicap heeft. De vrijwilligers en Experts staan voor hen klaar. Naast steun en het uitpluizen van werkelijk alles voor de gezinnen die LIVA kan helpen regelen wij ook met regelmaat betalingen van verblijfskosten, maaltijdbonnen, reiskosten en bezoeken wij gezinnen in het ziekenhuis. Een(langdurige) ziekte en/of (langdurige) opname in een ziekenhuis brengen grote zorgen, hoge kosten en veel verdriet met zich mee, iets waar bijna niemand stil bij staat. LIVA gaat uiterst zorgvuldig en vertrouwelijk met de ontvangen gegevens om.

Bent u van de pers? Klik hier.

 

Overige nieuwsberichten over parkeerkosten in zienkenhuizen:

Uitzending RADAR (video, 05-02-2018)
Uitzending KASSA (video, 26-10-2013)
Telegraaf (30-11-2017): Parkeren bij ziekenhuis nog steeds peperduur
De Stentor (27-01-2018) Edwin Evers betaalt rekening van 1900 EUR
Beantwoording kamervragen

 

[metaslider id=”5226″]