Help jij Jason veilig naar huis?

Afgelopen week kreeg ik via onze Facebookpagina een bericht van een bezorgd familielid van verse couveuseouders. We krijgen deze berichten wel vaker en proberen natuurlijk iedereen zo goed mogelijk te helpen, immers, daar zijn we bijna vijf jaar geleden immers voor opgericht. Chantal vroeg ons of we haar zus zouden kunnen helpen, door het plaatsen van een link om donaties op te halen. De kosten voor haar zus zijn steeds hoger, omdat hun te vroeg geboren zoon Jason al vele weken in het ziekenhuis ligt en het einde nog lang niet in zicht is. De verwachtingen liggen nu ergens in november. Door complicaties zal Jason nog op latere leeftijd operaties moeten ondergaan en ook nu zijn nog steeds veel alarmen. Het is een hele moeilijke tijd.

Omdat papa Danny, mama Joyce en grote zus Aimee uiteraard zoveel mogelijk bij Jason willen zijn, worden veel kosten gemaakt voor vervoer, parkeren, oppas en overige verblijfskosten. Daarnaast gaat het gewone leven natuurlijk ook gewoon door. Kosten die dit gezin eigenlijk niet meer kan opbrengen. Jason is geboren in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven en uiteindelijk verplaatst naar het Zuyderland in Heerlen, wat dichterbij van hun woonplaats Sittard. Mama had daarvoor nog in het MUMC+ in Maastricht gelegen i.v.m. complicaties.  Je kan je voorstellen dat in die maanden de kosten flink zijn opgelopen en dat het einde nog lang niet in zicht is…

Vele gezinnen in Nederland lopen elke dag tegen de enorme kosten aan, die een vroeggeboorte met zich mee kan brengen. Vanwege complicaties zijn verhuizingen van regioziekenhuizen naar Academische ziekenhuizen en weer terug geen uitzondering. De gevolgen kunnen daardoor financieel enorm zijn, een hele grote impact op leven van het hele gezin. Die gevolgen kunnen enorme extra stress veroorzaken bij de ouders, wat weer een extra negatief gevolg heeft voor met name kleine Jason en zijn grote zus Aimee. Vandaar dat tante Chantal een Doneeractie opgezet heeft om dit gezin te ondersteunen. Ik zou jullie vragen dit gezin ook te helpen, zodat onze kleine Superheld Jason straks veilig naar huis kan gaan….

Sander Jonker (Voorzitter Stichting Prematurendag)doneer
Geld inzamelen | Doneeractie.nl