STEM!

Mijn voorspelling komt uit! Innovatie van het jaar…. de Bambi Belt!

Een mooie uitleg in deze video, waarom deze innovatie zo belangrijk is (Engels):

Uiteraard had ik al gezegd dat de Bambi Belt dè innovatie is van het jaar (zie ook mijn Blog) en zoals jullie weten, zal er dan eerst ouderwets gestemd moeten worden.

De afgelopen tijd hebben we kunnen laten zien dat we via deze pagina, veel invloed kunnen hebben, dus bij deze wederom een stemadvies (let op: je kan drie keer stemmen!). Een advies waarmee we een innovatie kunnen helpen, straks vele ouders en kinderen een hele andere ervaring te geven op de NICU! Uiteraard zal ik, zoals jullie van me gewend zijn, goed onderbouwen:

Het zal ons allemaal gaan helpen, wanneer deze innovatie er voor gaat zorgen dat kinderen eerder het ziekenhuis kunnen verlaten (zie mijn Blog op LinkedIn).

STEMMEN KAN HIER! Je kan drie keer stemmen. En uiteraard, deel dit bericht via Facebook!

Hier het Persbericht van de NOS: PERSBERICHT
Video: 8 uur journaal: de Bambi Belt (met uitleg van ouders).
Video: de Bambi Belt in de ogen van de zorgverlener.
De website van Bambi Medical.
Video: een mooie uitleg waarom deze innovatie zo belangrijk is (Engels).

Wat is de Bambi Belt?

De Bambi Belt is ontwikkeld door prof. Sidarto Bambang Oetomo, een kinderarts-neonatoloog van met Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Deze band vervangt die vervelende plakkertjes op de babyhuid, die zeven keer of vaker per dag vervangen of verplaatst worden. De handeling zorgt voor een piek in de stress van de te vroeg geboren baby, wat niet goed is voor het herstel. Immers, zeker een te vroeg geboren baby, soms lichter dan een pak suiker. Het lichaampje vecht tegen elke kleine bacterie en infectie en heeft daar alle energie voor nodig. Dankzij de Bambi Belt zal de baby sneller groeien en beter worden, wat ook positief zal helpen bij gevoelens, zorgen en (on)gerustheid van de ouders en omgeving. Het maatschappelijke belang is dan ook enorm: minder beddagen op de NICU (2.500 eur per baby per nacht), ouders zullen sneller weer kunnen werken en wat denk je op de langere termijn! De verwerking van het trauma zal ook positief geholpen gaan worden….

Kortom: dè innovatie van 2017! Dus klik hier en STEM!

Stem op deze mooie innovatie!

Stem op deze mooie innovatie!

******
Stichting Prematurendag is een Facebook groep gestart, waar ouders van couveusekinderen elkaar kunnen opzoeken. Door het delen van ervaringen, het geven van tips, of gewoon even hun emotie te tonen, kan de verwerking een steun geven. We zijn immers allemaal ervaringsdeskundigen!

De groep is hier te vinden: https://www.facebook.com/groups/prematurendag/

Zet alvast in jullie agenda: 17 november 2016, Wereld Prematurendag #Countdown

*****
Stichting Prematurendag heeft als doel meer begrip en bewustwording te creëren voor de wereld van de Neonatologie. Eén op de tien kinderen wordt in Nederland te vroeg geboren, elke dag achtenveertig, waarvan er drie overlijden (bron: CBS). Ouders ervaren veel gevoelens van onbegrip van familie, vrienden, werkgever, zorgverzekeraars en overheid, wat een enorme impact heeft op het gezin en ernstige verstoringen in relatie kunnen veroorzaken. Stichting Prematurendag wil door het geven van de juiste (digitale) informatie, het organiseren van evenementen, bijeenkomsten en workshops, het ondersteunen van couveuseouders en aanbieden van producten en diensten, het gevoel van onbegrip bij couveuseouders verzachten. Kijk nu op www.prematurendag.nl voor meer informatie.

Wij hebben ook UW steun heel hard nodig!
******

#preemiepower
Elkedag@prematurendag.nl