De GroeiApp van de Groeigids is inmiddels goed bekend, maar mist een hele hoop, wanneer je langdurig op een Neonatologie en Kinderafdeling moet verblijven. Ouders belanden in een voor hen totaal onbekende wereld, vol emoties, negatieve energie en tientallen zorgverleners en specialisten.
Elke dag is er weer een andere kinderarts en vaak worden de kinderen verplaatst naar andere afdelingen en ziekenhuizen. Dit zorgt voor veel stress bij de kinderen, wat te koste gaat van het ontwikkelingsproces. Dagelijkse gespreken, heel veel informatie en allerlei informatie over medicijnen, voeding, kolven, vaccinaties, operaties, allergieën, etc. worden gemist, omdat de ouders maar half meemaken wat ze overkomt. Ook vergeten ouders vaak foto’s te maken om een dagboekje bij te houden, wat kan gaan helpen bij de verwerking van de traumatische ervaringen. Ook is gebleken dat ouders van couveusekinderen er bij thuiskomst achter komen dat ze eigenlijk veel hebben gemist. Vooral de positieve dingen, de mijlpalen die zo belangrijk zijn om te v
ieren.
In mei 2017 kwam in het nieuws dat de babysterfte in Nederland veel te hoog is (bron: http://www.rtlnieuws.nl/nederland/waarom-de-babysterfte-nederland-zo-hoog)! Sinds 2008 wordt er druk gekeken en was er een verbetering, maar de stagnatie is weer volledig ingezet. ” “Het zwakste aspect van de Nederlandse bevallingszorg is dat verloskundigen en gynaecologen niet goed samenwerken“, aldus Gerard Visser, emeritus hoogleraar verloskunde en internationaal vooraanstaand gynaecoloog. In Nederland is het sterfte cijfer bij te vroeg geboren kinderen ook hoog. Elke dag overlijden drie kinderen aan de gevolgen van een vroeggeboorte. “Mijn zoon is door miscommunicatie vier keer geopereerd aan zijn darmen, vanwege een NEC (redactie: Darminfectie bij vroeggeboorte, zie ook deze link) en was bijna niet meer bij ons. Als papa heb ik echt moeten ingrijpen en moeten bijsturen.”, zegt Sander Jonker, voorzitter van Stichting Prematurendag.
In samenwerking met CleverBaby, een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, biedt Stichting Prematurendag vol trots een app, speciaal voor ouders van Couveusekinderen!
“The Clever Baby Diary app was developed by fellow parents to log and track all that is happening with your little one in the early days and throughout growth and development. Offering a central place to store and securely share with your partner, loved ones and caretakers we aim to provide parents peace of mind. We hope to enable parents everywhere to better understand their babies and make well informed decisions. Parents of preemies have an increased amount of information to process and we are very happy supporting Stichting Prematurendag to offer the Clever Baby Diary app in Nederlands free of charge.” aldus Roger Haenni, Co-Founder Clever Baby.
We zijn ontzettend blij dat we met deze app een oplossing kunnen bieden voor couveuseouders in het Ziekenhuis. De mogelijkheden zijn enorm! Alle statistieken en informatie kan je op elke tablet en telefoon (IOS en Android) ophalen uit de cloud (getoetste veilige omgeving), doormiddel van het inloggen van je Facebook account (de statistieken worden niet met Facebook gedeeld uiteraard). Mocht je dus je tablet of telefoon kwijtraken, is er niets aan de hand. Deze informatie kan je vervolgens weer delen met de Kinderarts, zodat je niet alles op verschillende blaadjes, apps, etc. hoeft te bewaren. En wat echt uniek is voor Nederlandse begrippen, dit is het enige Electronische Patienten Dossier die in alle ziekenhuizen te gebruiken is! Uiteraard is deze app getoetst en voldoet aan de Europese AVG Wetgeving. Vind hier het het privacy regelment van CleverBaby.
Wat zijn de mogelijkheden:
- Een dagboek om alle ontwikkelingen bij te houden, ook de mijlpalen, en ook gewoon de emoties van de mama en papa
- Je kan het delen met familie en vrienden, zodat ze kunnen volgen wat de ouders meemaken
- Mooie grafieken en trend rapportages, ideaal voor het consultatiebureau en artsen
- Push meldingen met alarmen voor kolven, slapen, voeden, en andere informatie
- Temperatuur controle en herinneringen hieraan
- en alles al getoetst door de World Health Organisation WHO (statistieken)
- een speciale knop voor premature kinderen (zie instellingen per kind)
- fotos maken en mijlpalen bewaren
- een overzichtelijk dashboard met alle statistieken
- en nog veeeeeel meer!
Deze app is in het Verenigd Koninkrijk al veel in gebruik en goed getoetst. Deze app voor de Nederlandse en Belgische markt, is nog steeds in ontwikkeling en zal worden aangepast naar de wensen van de gebruikers. Geef ons dus aan wat je mist en/of anders wilt en we kijken of dit in een volgende release kan meegenomen worden. Kortom, gebruik de app!