Dieetvoeding

Een nieuwe mijlpaal! Je kindje mag naar huis. Een nieuwe omgeving, nieuwe indrukken en een nieuw ritme. De ontslagverpleegkundige in het ziekenhuis bespreekt de nieuwe stap en in de meeste gevallen krijg je een ingevulde artsenverklaring/machtiging voor dieetvoeding (dieetpreparaten) mee. Een voorbeeld van een hier kan je downloaden.
Een dieetpreparaat is een voedingsmiddel met een andere samenstelling én een andere vorm dan normale voeding. Denk hierbij aan sondevoeding of dieetpreparaten in verband met ernstige koemelkallergie, voedselallergie of lactasedeficiëntie bij zuigelingen, peuters en kleuters (Nutrilon pepti) of in geval van pre- en dysmaturiteit Nutrilon Nenatal 1.

Ik heb een artsenverklaring gekregen? Wat nu?
Zorgverzekeraars hebben met apothekers afspraken gemaakt voor het leveren van dieetvoeding. Dit betekent dat je met de artsenverklaring naar een door je verzekeraar gecontracteerde leverancier/apotheker gaat. De apotheker controleert de verklaring en besteld de dieetvoeding. Het is bekend dat de Nutrilon Nenatal 1 erg moeilijk leverbaar is. In dit geval kan je ook vragen om de Nutrilon Nenatal start eventueel in overleg met de kinderarts. Dit is namelijk dezelfde voeding als Nenatal 1 alleen dan voor gebruik in het ziekenhuis. De samenstelling is het zelfde. Wanneer de apotheker de artsenverklaring heeft goedgekeurd besteld hij de dieetvoeding die u vaak een dag later al kunt ophalen bij de apotheek. U krijgt hiervan geen rekening. De rekening voor de dieetvoeding gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.