Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wereld Lichtjesdag 2016

11 december 2016--19:00 - 20:00

Gratis

Zoals elk jaar zal ook Stichting Prematurendag aandacht geven aan Wereld Lichtjesdag, dit jaar op zondag 11 december.

wereldlichtjesdagElk jaar op de tweede zondag in december wordt Wereld Lichtjesdag georganiseerd. Dan staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen.
We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” ten gehore gebracht. Het beeld “ALTIJD HIER” dat in het verleden is aangeboden door kunstenares Marianne den Otter krijgt ook dit jaar uiteraard een prominente plek en is het symbool van Wereldlichtjesdag Apeldoorn.

De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Als u een kind hebt verloren, bent u van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Mocht u de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u thuis om 19.00 uur een kaars te branden. Het wordt op prijs gesteld als u anderen wilt oproepen hetzelfde te doen.
Immers: World Wide Candlelighting is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zij zorgen er op deze manier voor dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.

Mocht u als persoon of organisatie een bijdrage willen leveren aan Wereld Lichtjesdag: iedere vorm van donatie of sponsoring wordt zeer op prijs gesteld. Ook tips en suggesties op dit terrein zijn van harte welkom! Ga naar www.wereldlichtjesdag.nl voor meer informatie.

 

”Precious Child”


Gegevens

Datum:
11 december 2016
Tijd:
19:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.prematurendag.nl/wereldlichtjesdag

Organisator

Stichting Prematurendag
E-mail:
evenementen@prematurendag.nl
Site:
www.prematurendag.nl

Locatie

Thuis, samen, overal!
Nederland + Google Maps
Site:
www.prematurendag.nl/wereldlichtjesdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.